KVARNER-MAMAC ZA RUSKI NOVAC: Rus kupio vilu u Voloskom za 10 milijuna eura!

Iako tržištu nekretnina ne cvjetaju ruže, to se ne odnosi na obalu

Kvarner je postao mamac za ruski novac. Našli smo jednu vilu u Voloskom koju je kupio Rus po cijeni od 10 milijuna eura. Od toga iznosa polovina otpada samo na kuću, dva milijuna eura koštala je okućnica, a tri milijuna eura potrošio je za adaptaciju vile.

“Zaposleni su naši ljudi, oni tu sve rade – oni su kuhari, konobari, sobarice, kućni majstori, vrtlarice, sve. Gospodin dođe tu, ja ga ne vidim često, ženu vidim da s djecom prošeta, sa čuvarima”, ispričao nam je susjed Elvir Mašinović.

Na nekretnine troše vrtoglave iznose. Pronašli smo Rusa koji je u Opatiji na nekretnine potrošio oko 30 milijuna eura, barem smo mi toliko uspjeli izbrojati. Kupio je vilu za tri i pol milijuna, u susjednoj još šest stanova za prijatelje Ruse koji ljeti dolaze na nekoliko dana godišnjeg odmora, svaki stan po milijun eura.

Kupio je restoran, hotel, uredio plažu, još jednu vilu koju adaptira s nekoliko milijuna eura. U svakom slučaju iznosi od kojih prosječnog Hrvata zaboli glava.

Ruskinja Natalia Marčelja ima turističku agenciju u Rijeci. Nakon što je ruskim prijateljima prodala aranžmane nagovorila ih je i na investiciju.

“Negdje oko desetak mojih prijatelja i poznanika kupili su nekretnine na našem području”, rekla nam je.

Statistika kaže da su u 2014. Rusi kod nas kupili 64 nekretnine. Prošle godine brojka je skočila na 280, što je rast od 438 posto.

Ranijih godina nisu smjeli kupovati nekretnine na svoje ime, nego na firme, a kada je to promijenjeno skočile su i brojke. Milan Mandić u Opatiji ima agenciju i kaže kako Rusi traže luksuz i spremni su ga platiti.

“Rusi počinju kupovati pogotovo iz razloga što mogu kupovati na ime. Hrvatska im je dosta sigurna zemlja i vole ulagati u Hrvatsku”, kaže.

Na Kvarneru su već ostavili milijune, ali ovdje je još puno toga što mogu kupiti.
Maja Brkljača

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari