SNAŽNO NEVRIJEME

Labin pod vodom, bujica s vodopada iznad Raše šiklja po cesti! Za riječku regiju na snazi je narančasti meteoalarm

Foto: Screenshot Facebook / Šime Martinović, Labinska Komuna

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je zbog obilne kiše koja je zahvatila područje istočne obale Istre tamošnji županijski centar zaprimio 15-ak poziva građana zbog poplavljenih podruma kuća, vode na prometnici Labin-Koromačno te odronu kamenja i zemlje na prometnici Rabac-Labin

Obilna kiša i nevrijeme zahvatili su u ranim poslijepodnevnim satima područje Labina i okolicu. Dijelovi grada su pod vodom, ponegdje ima i odrona na cesti, a nadležne službe su na terenu, piše RTL Danas.hr.

Mještani na društvenim mrežama dijele fotografije i snimke koje pokazuju posljedice snažne kiše.

“Uvijek je bilo vremenskih ekstrema, ali 150 litara kiše u nekoliko sati ne sjećaju se ni najstariji Labinjani”, komentirao je jedan mještanin na Facebooku.

Kiša je stvorila ogromne probleme na cesti za Rašu i to na zavoju ispod poznatog vodopada. Bujica je izmaknula kontroli te je probila na cestu zbog čega je policija morala regulirati promet, piše Istarski.hr.

Istramet javlja kako je u Labinu palo 157 litara kiše do 15 sati. “Istok Istre i kvarnerski otoci danas su dobro nagrabusili”, dodali su.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da je zbog obilne kiše koja je zahvatila područje istočne obale Istre tamošnji županijski centar zaprimio 15-ak poziva građana zbog poplavljenih podruma kuća, vode na prometnici Labin-Koromačno te odronu kamenja i zemlje na prometnici Rabac-Labin.

Za riječku regiju na snazi je narančasti meteoalarm, javlja DHMZ. I dalje postoji mogućnost obilne kiše, a moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Građane upozoravaju da su mogući opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti i proklizavanja na mokrim kolnicima, prenosi Danas.hr.

POGLEDAJTE VIDEO: Pijavice se nadvile nad Splitom. Oblak dosezao 12 kilometara u visinu, pogledajte silovito nevrijeme

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari