U PULI

LET’SGROW! Poslovni speed dating: Dođi na razgovor za posao u opuštenoj atmosferi!

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Poslovni Speed Dating jedinstveni je spoj razgovora za posao i speed datinga

U Hotelu Park Plaza Histria u Puli, 25. svibnja od 10 do 18 sati u organizaciji Udruge ICT Istria održava se druga po redu, cjelodnevna ICT konferencija „Let’sGrow!“ s temom „Karijera u ICT-ju“. Ove godine konferencija „Let’sGrow!“, uz zanimljive predavače, paneliste i interaktivne radionice, ima i jednu novost, a to je Speed Dating. 

Poslovni Speed Dating jedinstveni je spoj razgovora za posao i speed datinga, a namijenjen je studentima i posjetiteljima koji se žele okušati u razgovoru za posao u profesionalnoj, ali i opuštenoj atmosferi. Studenti će se moći osobno predstaviti poslodavcima iz ICT sektora te potencijalno pronaći svoj karijerni put u jednom od poduzeća, prevladati tremu i steći samopouzdanje za budućnost. Riječ je o prilici za networking i stvaranje vrijednih kontakata kakva se ne propušta! 

Nakon razgovora, posjetitelji će dobiti povratne informacije od poduzeća i saznati kakav su dojam ostavili. 

Među tvrtkama s kojima možete razgovarati na Speed Datingu nalaze se: Infobip, Consonna, Istra Tech, Cenosco, Fakultet informatike u Puli, Lloyds Digital, Intersoft Technologies, Sprend, PENTA, Sysbee, Info Network – GT-NET…

Jedan razgovor trajat će 4 minute, od kojih poslodavac na raspolaganju ima 1,5 minutu za predstavljanje, a student 1,5 predstavljanje i postavljanje pitanja o tvrtki. Preostala minuta ostaje za diskusiju i povratne informacije. Metodom rotacije, svi sudionici međusobno će se upoznati, predstaviti svoje projekte, poslove i aktivnosti, a možda i pronaći svoje buduće radno mjesto i ostvariti karijeru.

Zainteresirani studenti za Speed Dating mogu se prijaviti OVDJE, a prijave su otvorene do 23. svibnja.

Podsjetimo, cilj konferencije je pojačati ljudske resurse ICT industrije u Istri i potaknuti razvoj karijera, naročito kod mladih ljudi kako bi prepoznali velike potencijale i potrebe tržišta za budućim stručnjacima. Na ovaj način, djelovat će se na karijerne mogućnosti studenata i mladih stručnjaka, kako onih koji jesu u ICT-ju, tako i onih koji bi tek htjeli usvojiti ta znanja ili su s drugom strukom potrebni u ICT sektoru.

 Više od 20 stručnih predavača te 25 izlagača sudjeluje na konferenciji, koja kroz cjelodnevni event želi motivirati studente i mlade ljude da prihvate nove tehnologije, educiraju se te svoju karijeru grade i život nastave u Istri, uz mogućnost rada sa „susjedom preko putaʺ, ali i cijelim svijetom.  

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari