RAVNATELJI BOLNICA SE HVALE USPJEHOM

Liste čekanja sve manje. Problem – oni koji se na termin ne pojavljuju! KBC-a Rijeka s čekanjem od 140 dana

Screenshot RTL

Za magnet mozga dostupni su termini s čekanjem od nula do 126 dana. Nitko prvi dijagnostički pregled ne smije čekati duže od 9 mjeseci. Više u video prilogu!

Ako netko čeka duže od 270 dana, može pisati Ministarstvu na adresu liste@miz.hr.

‘Slobodno nam se mogu javiti, onda ćemo mi kontaktirati ravnatelje pojedine bolnice ili koordinatore za liste čekanja u toj bolnici, da vidimo zašto pacijent nije dobio onaj termin koji je javno dostupan na mail stranici’, rekao je Hrvoje Jezidžić, voditelj Službe za podršku, izvještavanje i nadzor nacionalnih informacijskih sustava.

Alen Ružić, ravnatelj KBC-a Rijeka može se pohvaliti s listama čekanja od 140 dana.

‘Mi u KBC-u svaki dan kontroliramo stanje, kako bismo ako dođe do produženja mogli adekvatno reagirati. Riječ je o listama za dijagnostičke pretrage’, poručuje.

Na razini države u prosjeku se čeka 146 dana. Ostaje još jedan problem. Svaki put 10 – 15 % pacijenata se ne pojavi na zakazanom pregledu i ne otkaže ga. I to pridonosi dužim listama čekanja, prenosi Net.hr.

Više u video prilogu reporterke RTL-a Leone Šiljeg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari