LOŠE VIJESTI ZA VOZAČE: Cijene goriva rastu već treći tjedan zaredom

Prošlog tjedna cijene nafte su na svjetskim tržištima snažno porasle, i to drugi tjedan zaredom

Cijene goriva će u ponoć opet porasti pa ćete za litru eurodizela trebati izdvojiti dodatnih 17 lipa. Eurosuper 95 poskupjet će za jednak iznos, a eurosuper 98 za 18 lipa po litri.

Prošlog tjedna cijene nafte su na svjetskim tržištima snažno porasle, i to drugi tjedan zaredom, jer se ulagači nadaju smanjenju proizvodnje i jačanju potražnje.

Bivši ministar gospodarstva Goranko Fižulić rekao je za N1 da je u Hrvatskoj dvojbena definicija cijena naftnih derivata.

“Cijene se mijenjaju svakog ponedjeljka u ponoć i to se unaprijed najavljuje. Zamislite da se svakog četvrtka mijenjaju cijene mliječnih prerađevina. Ovdje se radi o monopolu Ine”, rekao je Fižulić za N1.

“Uvijek se pitam zašto nitko ne reagira na čuveno mijenjanje cijena u ponedjeljak u ponoć”, dodao je naglasivši: “U Hrvatsko je tržište naftnih derivata iskrivljeno, ne funkcionira kao slobodno tržište”.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja