PROGNOZA VREMENA

LUDO VRIJEME Stižu ljetne temperature, a onda nagla promjena usred tjedna

Još u utorak na kopnu iznimno toplo za doba godine, a zatim u srijedu manje osvježenje uz sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu pak temperatura bez veće promjene

I dalje traje iznimna toplina za ovo doba godine. Od srijede malo svježije ili samo malo manje toplo, prognozira Sven Vorkapića za RTL.

Ujutro i prijepodne bit će pretežno vedro. Lokalno može biti kratkotrajne magle po kotlinama, ali čak izglednije mjestimice i na moru, osobito uz zapadnu obalu Istre. Bit će mirno tek u Slavoniji slab do umjeren jugoistočni vjetar, a na moru ponegdje okreće na slabo jugo. Ujutro će u cijeloj zemlji biti između 11 i 15 stupnjeva, a samo malo svježije u gorju i unutrašnjosti Dalmacije.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj iznimno toplo, čak i vruće, a lokalno može biti i 30 stupnjeva. Bit će većinom sunčano, tek s onim visokim prozirnim oblacima i uglavnom slabim vjetrom.

I u Slavoniji Baranji i Srijemu vrlo toplo, uglavnom i vruće. Temperatura 29 stupnjeva, ponegdje čak moguće i 30 stupnjeva uz slab do umjeren jugoistočnjak. Sunčano, u Podunavlju čak i potpuno vedro, idealan dan za boravak na otvorenom.

U Dalmaciji većinom sunčano i toplo, na krajnjem jugu i vedro. Vjetar uglavnom slab, tek ponegdje umjereno jugo, u zaobalju jugozapadnjak, a temperatura oko 23 stupnjeva, u zaleđu i koji stupanj osjetno viša.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno sunčano, osobito u gorskim predjelima iznimno toplo za doba godine, ovdje do visokih 28 ili 29 stupnjeva. Puhat će uglavnom umjeren jugozapadnjak, a na moru većinom mirno ili uz tek slab vjetar prema otvorenom.

PROGNOZA ZA MORE

Na Jadranu pak temperatura bez veće promjene. I ovdje u srijedu prolazno nestabilnije uz mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu, izglednije na sjevernom dijelu. Sve do noći na četvrtak jugo, a potom okreće na buru, najprije podno Velebita s kojom slijede sunčani dani.

PROGNOZA ZA KOPNO

Još u utorak na kopnu iznimno toplo za doba godine, a zatim u srijedu manje osvježenje uz sjeverac i sjeverozapadnjak. Uz promjenjivu naoblaku osobito u zapadnim predjelima mogući su pljuskovi s grmljavinom. Nestabilnije međutim samo prolazno, jer već od četvrtka ponovno pretežno sunčano i uglavnom suho, ali malo manje toplo, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari