DRAMA U OSIJEKU

Majka u zaključanom BMW-u na 30 stupnjeva ostavila šestomjesečno dijete

Foto: Čitateljica/SiB.hr

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu

Unatoč upozorenjima, jedna majka je u četvrtak predvečer izašla iz automobila i dijete ostavila punih 15 minuta u vozilu. Prolaznici su u nevjerici gledali dijete u zaključanom automobilu na oko 30 stupnjeva koliko je bilo oko 19 sati kad se slučaj dogodio, javlja SiB.

“Prolazila sam Ružinom i vidjela što se dogodilo. Nisam mogla doći k sebi, jer se već davno upozorava na to da se djeca nipošto ne ostavljaju u automobilu”, ispričala je sugrađanka T. B. dodajući da je ubrzo na mjesto događaja uz vatrogasce, dojurila i hitna pomoć te policija. Dodajmo da je Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka dojavu zaprimila u 19.03, a na mjesto događaja stigla već u 19.07 sati. Brzom intervencijom, srećom, vatrogasci su uspjeli u nešto više od 60 sekundi specijalnim alatom otvoriti vrata na vozačevoj strani.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Goran Ivković još je jednom upozorio – pri velikim vrućinama djeca i životinje ne smiju ostajati u automobilu bez nadzora niti sekundu!

“Zatekli smo dijete na suvozačkom mjestu u automobilu marke BMW 3. Od majke smo čuli kako se šestomjesečno dijete igralo s ključevima i kako se samo zaključalo pritiskom na tipku ključa. Do našega dolaska dijete je u automobilu bilo više od 15 minuta, bilo je oznojeno i uznemireno”, ispričao je za SiB Ivković, dodajući da na vozilu prozor nije bio spušten. Nasilno su otvorena vrata i dijete je spašeno, no Ivković ističe da ne samo da se dijete nije smjelo samo naći u automobilu, već nipošto nije smjelo biti niti na suvozačevoj strani.

Apelira na roditelje da ni u kojoj situaciji ne izlaze iz automobila, a da su dijete čak i na nekoliko sekundi ostavili u automobilu.

“Bude ovakvih situacija pet do šest godišnje pa još jednom valja naglasiti da nema ostavljanja djeteta u automobilu ni u kojem slučaju, a isto vrijedi i za ostavljanje životinja”, upozorava Ivković čiji su djelatnici brzinskom intervencijom uspjeli spasiti dijete.

Inače, zapovjednik JVP Grada Osijeka naglašava da ima roditelja i koji svoju djecu voze u krilu i ne daj Bože da dođe do nesreće, dodaje naš sugovornik, vrlo je vjerojatno da bi dijete ozlijedio zračni jastuk, ako čak ne bi bilo niti gore, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari