MALI MALDIVI

Galerija | ‘MALI MALDIVI SU OVO!’ Na Kvarneru je nekad bio skromni gradić ribara i zidara, već neko vrijeme je – turistički hit!

Ondje nema rupe u sezoni, a četiri puta okitio se titulom najuređenijeg turističkog mjesta na Kvarneru. Priroda je ovdje bila široke ruke a na plaži koju imaju u Selcu pozavidjele i svjetske turističke sile

Anita Stipić iz Jastrebarskog ima samo jedno reći za Selce: “Top, top! Da, mali Maldivi su ovo!”

Za plažu kaže da je vrhunska, pijesak je sitni, more je tirkizno, sve je čisto, a napuhanci i sva čuda za iznajmljivanje svaki dan privuku dvije tisuće ljudi.

Dragutin Šnajdar koncesionar je plaže u Selcu i otkriva nam: “Kada krene sezona u punom jeku, očekujemo da će biti sigurno 3000. Bit će to za nekih tjedan dana! Evo, svi rekviziti su popunjeni – dvije ležaljke i suncobran po cijeni od 25 eura prodamo do 9 ili 10 sati ujutro!”

Noa Radović stigao je iz Zaboka i otkriva nam: “Tu sam naučio plivati, došao sam iz Zaboka i tu mi je 100 puta ljepše!”

Kaja Bogetić iz Zagreba je ipak otkriva i druge stvari: “Skupo je, pansion koji sam prošle godine plaćala, sada je upola skuplji. Posluga i sve drugo je na nivou, samo mislim da su cijene otišle u nebo.”

Malo Selce četiri se puta okitilo titulom najuređenijeg mjesta na Kvarneru.

A da je tamo lijepo, misli i Grace Mozes iz Nigerije: “Prvi dan sam ovdje, jako je lijepo, baš kao što ljudi govore o ovome mjestu. Jako je dražesno!”

Hasan Muti iz Švicarske tu je već bio: “Drugi put dolazim s roditeljima. More je jako čisto, sviđaju mi se ljudi.”

Gdje god odsjeli, sve je nadohvat ruke. Hotel s četiri zvjezdice radi bolje no ikad, to potvrđuje i Domagoj Grgić koji je direktor hotela u Selcu: “Prezadovoljni smo bookingom, imamo 30 postopovećanje smještaja u odnosu na prošlu godinu i 10 posto povećanje noćenja s obzirom na planove.”

Austrijska obitelj došla je po preporuci prijatelja, ostaju pet dana, a Andrea Mayrhofer kaže: “Danas smo doputovali i zadovoljni smo dosadašnjom ponudom.”

U malom Selcu trenutačno uživa 5700 turista, triput više nego što je stalnih stanovnika. Mali Maldivi kako im tepaju vraćaju to na najbolji način, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari