‘Manekenstvo nije bilo ozbiljan posao’: Svestrana pin up djevojka na čelu Vladinog Savjeta za mlade

Foto: Pixsell/Facebook4Kotaca.net

Predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH vrlo je svestrana – bavila se manekenstvom, modelingom, sportskim novinarstvom, marketingom, ima svoju tvrtku.

Tanja Herceg (29) iz Daruvara aktualna je predsjednica Vladinog Savjeta za mlade koja je u fokus javnosti došla nakon konferencije Savjeta mladih koja je održana u ožujku ove godine. Iako je na čelu Savjeta još od prošle godine, Tanji Herceg ta je konferencija bila prvo značajnije pojavljivanje u medijima u toj ulozi.

No, javnost je nakon konferencije saznala još jednu zanimljivost iz života ove ambiciozne Daruvarčanke. Naime, 2010. javila se na natječaj Champion Hot model. S još desetak djevojaka natjecala se za novčanu nagradu i priliku da bude junakinja u golišavom pin up kalendaru kojim se promovirao internetski autooglasnik 4Kotača.net.

Za natječaj je nastao set fotografija na kojima je Tanja gotovo razodjevena. Pin up fotografije Tanje Herceg i danas su dostupne na Facebook stranici oglasnika 4Kotaca.net.

U vrijeme kada se fotografirala za spomenuti natječaj Champion Hot model Tanja Herceg imala je 20 godina, studirala je psihologiju i, objašnjava, bavila se modelingom. Revije je, ističe, nosila i na moskovskom Fashion Weeku, a 2010. se natjecala i za Miss Universe.

“Nažalost, previše je vremena otad prošlo. Nikada manekenstvo nisam shvaćala kao posao. Ne razmišljam u tim kategorijama. Današnje djevojke, kao i mladići, pametna su i samosvjesna generacija i sigurno najbolje znaju što trebaju i kako činiti da bi realizirali svoje potencijale i snove te svojim angažmanom pridonijeli boljitku svih nas”, kaže Tanja Herceg u Jutarnjem listu.

O svojem današnjem angažmanu kaže da joj je glavna misija rad Vladina Savjeta za mlade učiniti vidljivijim. Psihologiju je u međuvremenu diplomirala, a trenutačno priprema i doktorski rad na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH vrlo je svestrana – bavila se manekenstvom, modelingom, sportskim novinarstvom, marketingom, ima svoju tvrtku, a bila je i suosnivačica kompanije koja je u Daruvaru sagradila bioenergetsko postrojenje.

“Ne bavim se politikom, ali sam politička aktivna. Nisam članica neke stranke, nikad se stranački nisam opredijelila. Ali, pratim što rade političke stranke, što se događa u Hrvatskoj, jer sam svjesna da su stranke te koje kreiraju živote svih nas. Uvijek pozivam mlade – bez obzira na njihova politička i ideološka uvjerenja – da svi zajedno radimo na boljitku, prvo svoje zajednice, a onda i cijele države, jer prečesto dopuštamo da nas razlike razdvajaju, smještamo jedni druge u kategorije, razne kućice, imamo predrasude jedni prema drugima. No, moramo shvatiti da je suradnja ključ uspjeha”, rekla je Tanja Herceg za Jutarnji list.

Na političko-ideološkom spektru ne smješta se “ni lijevo, ni desno, ni u centar”.

“Vidim se kao netko tko traži ono najbolje od svake osobe i političke opcije te tražim ono najbolje od njihovih prijedloga”, zaključila je predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj