‘Manekenstvo nije bilo ozbiljan posao’: Svestrana pin up djevojka na čelu Vladinog Savjeta za mlade

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell/Facebook4Kotaca.net

Predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH vrlo je svestrana – bavila se manekenstvom, modelingom, sportskim novinarstvom, marketingom, ima svoju tvrtku.

Oglas

Tanja Herceg (29) iz Daruvara aktualna je predsjednica Vladinog Savjeta za mlade koja je u fokus javnosti došla nakon konferencije Savjeta mladih koja je održana u ožujku ove godine. Iako je na čelu Savjeta još od prošle godine, Tanji Herceg ta je konferencija bila prvo značajnije pojavljivanje u medijima u toj ulozi.

No, javnost je nakon konferencije saznala još jednu zanimljivost iz života ove ambiciozne Daruvarčanke. Naime, 2010. javila se na natječaj Champion Hot model. S još desetak djevojaka natjecala se za novčanu nagradu i priliku da bude junakinja u golišavom pin up kalendaru kojim se promovirao internetski autooglasnik 4Kotača.net.

Za natječaj je nastao set fotografija na kojima je Tanja gotovo razodjevena. Pin up fotografije Tanje Herceg i danas su dostupne na Facebook stranici oglasnika 4Kotaca.net.

U vrijeme kada se fotografirala za spomenuti natječaj Champion Hot model Tanja Herceg imala je 20 godina, studirala je psihologiju i, objašnjava, bavila se modelingom. Revije je, ističe, nosila i na moskovskom Fashion Weeku, a 2010. se natjecala i za Miss Universe.

“Nažalost, previše je vremena otad prošlo. Nikada manekenstvo nisam shvaćala kao posao. Ne razmišljam u tim kategorijama. Današnje djevojke, kao i mladići, pametna su i samosvjesna generacija i sigurno najbolje znaju što trebaju i kako činiti da bi realizirali svoje potencijale i snove te svojim angažmanom pridonijeli boljitku svih nas”, kaže Tanja Herceg u Jutarnjem listu.

O svojem današnjem angažmanu kaže da joj je glavna misija rad Vladina Savjeta za mlade učiniti vidljivijim. Psihologiju je u međuvremenu diplomirala, a trenutačno priprema i doktorski rad na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH vrlo je svestrana – bavila se manekenstvom, modelingom, sportskim novinarstvom, marketingom, ima svoju tvrtku, a bila je i suosnivačica kompanije koja je u Daruvaru sagradila bioenergetsko postrojenje.

“Ne bavim se politikom, ali sam politička aktivna. Nisam članica neke stranke, nikad se stranački nisam opredijelila. Ali, pratim što rade političke stranke, što se događa u Hrvatskoj, jer sam svjesna da su stranke te koje kreiraju živote svih nas. Uvijek pozivam mlade – bez obzira na njihova politička i ideološka uvjerenja – da svi zajedno radimo na boljitku, prvo svoje zajednice, a onda i cijele države, jer prečesto dopuštamo da nas razlike razdvajaju, smještamo jedni druge u kategorije, razne kućice, imamo predrasude jedni prema drugima. No, moramo shvatiti da je suradnja ključ uspjeha”, rekla je Tanja Herceg za Jutarnji list.

Na političko-ideološkom spektru ne smješta se “ni lijevo, ni desno, ni u centar”.

“Vidim se kao netko tko traži ono najbolje od svake osobe i političke opcije te tražim ono najbolje od njihovih prijedloga”, zaključila je predsjednica Savjeta za mlade Vlade RH.

Exit mobile version