STARI PROBLEMI

MARIĆ PONUDIO ‘SMIJEŠAN’ IZNOS: Veledrogerije zbog dugova napustile sastanak

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Isplata duga prema veledrogerijama dugotrajna je hrvatska boljka

Ukupni dug veledrogerijama, u koji su uključena dugovanja i bolnica i ljekarni, iznosi pet milijardi kuna, a veledrogerije su očekivale uplatu od dvije milijarde do kraja godine – mlijardu odmah, a milijardu kasnije. No, ponuđeno im je 200 milijuna kuna te su predstavnici veledrogerija napustili današnji sastanak.

I na jednom od zadnjih sastanaka u prvoj polovici listopada, podsjetimo, razgovaralo se o stanje u zdravstvu i pandemiji koronavirusa te o stanju i isplati duga prema veledrogerijama. Tada su na sastanku bili i premijer Andrej Plenković te ministri zdravstva Vili Beroš i financija Zdravko Marić.

Dugovanja bolničkog sustava i dalje tonu dinamikom težom od 220 milijuna kuna mjesečno, kazala je tada početkom listopada potpredsjednica Udruženja veledrogerija Diana Percač. Dugovanja za lijekove i medicinske proizvode sada su veća od 4,2 milijarde kuna. Istovremeno je došlo do produljenja rokova plaćanja HZZO-a i veledrogerije trenutačno funkcioniraju s limitiranim zalihama.

 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari