IZASLANSTVO HRVATSKOG SABORA

Marin Miletić doputovao u Izrael: “Hamas i četnici su zvijeri istog oca – đavla”

Foto: Facebook

‘Došao sam svojim očima vidjeti što se događa’, poručio je saborski zastupnik iz Rijeke putem društvenih mreža

Saborski zastupnik MOST-a Marin Miletić objavio je na Facebooku da je sa zastupnicima Zvonimirom Troskotom i Bojanom Glavašević u svojstvu izaslanika Hrvatskog sabora otišao u posjet Izraelu.

“Došao sam u Izrael, na ratno područje, svojim očima vidjeti što se događa. Došao sam kao izaslanik Hrvatskog sabora, uz pismeno dopuštenje predsjednika Sabora, zajedno s kolegama saborskim zastupnicima – dragim bratom i prijateljem Zvonimirom Troskotom i dobrim čovjekom zastupnikom Bojanom Glavaševićem. Posjetili smo Sderot i Be eri, svega kilometar udaljenosti od Gaze. Smješteni u Tel Avivu. Sutra ujutro smo u Jeruzalemu, nekoliko dana tu provodimo”, govori Miletić u kameru.

‘Pripadnici Hamasa su izrezali dijete iz utrobe trudne žene’

Tročlano saborsko izaslanstvo sastalo se i s obiteljima ubijenih Izraelaca.

“Teško je bilo susresti obitelji žrtava. Teroristi Hamasa ubili su 1.400 civila. Oteli su 220 civila od kojih je preko 30 djece, čak i male bebe. Slušali smo njihova svjedočanstva. Neki koji su oteti čak su financijski pomagali Gazu, volontirali tamo… ali i oni sami su stradali. Znate, mi koji smo prošli, makar kao djeca, Domovinski rat, znamo donekle naličje zla koje se manifestira u ljudima koji potpuno izgube dimenziju ljudskosti, pretvore se nekom čudnom preobrazbom tame – u zvijeri”, govori Miletić.

Miletić kaže da su pripadnici Hamasa izrezali dijete iz utrobe trudne žene.

“Izraelci imaju sada žrtvu – zlikovci su to snimali s GoPro kamerom – ubijene žene. Ali, prvo su joj izrezali dijete iz utrobe, koje je trebalo doći na ovaj svijet, a potom su nju ubili nakon što je gledala mrtvu, ubijenu svoju bebu. Zvijeri. Zvijeri su ovo. Sjećate li se Hrvatice Ružice Markobašić? Njoj su četnici stavili kalašnjikov u vaginu i ubili njezinu dijete i nju. Zvijeri istog oca – đavla”, rekao je.

U Beršebi posjetili vrtić u kojem je Hamas ubijao djecu

Kaže da su u gradu Beršebi posjetili vrtić u kojem je Hamas ubijao djecu.

“Dolazimo u Be eri. Kilometar otprilike od prve linije. Pucanje odzvanja ulicama. Topovi udaraju na područje Gaze. Ovdje su teroristi prvo projektile stukli na civilno naselje. Pa su ljude ubijali gdje su stigli. Ulazimo u dječji vrtić. Tamo gdje roditelji ostave svoju djecu dok idu na posao i tamo gdje očekuju da su im djeca sigurna. Hamas je ovdje ubijao djecu, tete u vriću.

Metci po podu, obilje krvi. Smrad smrti i krvi u zraku. Neki parlamentarci izlaze i povraću. Groza pustoši. Iran je HAMAS-u omogućio naprednu tehnologiju, dronove. Dvije godine su pripremali ovaj teroristički napad. Prekinuli su Izraelcima komunikaciju, ugasili kamere i veze i – napali”, piše Miletić.

Miletić smatra da do mira ne može doći sve dok Hamas upravlja Gazom.

“Teško je ovdje nešto smisleno reći. Ovo je sukob koji traje desetljećima, sukob u kojem Iran financira (i ne samo Iran) terorističke organizacije. Kao da je previše onih koji navijaju, a premalo onih koji rade da bude – mir. Izrael ima svako pravo teroriste privesti pravdi, samo je važno da ne stradavaju civili.

Strašno je gledati kako Hamas namjerno koristi nevine ljude kao štit, kao živo meso. Slušao sam obitelji žrtava koje su teško kritizirale aktualnu vlast. Ovo nećete pročitati u medijima. Iskazuju nezadovoljstvo dosadašnjim politikama. Ne vidim kako će ovdje biti mira dok teroristi upravljaju s Gazom. Evo, ne znam…”, piše Miletić.

Mostovac je najavio teška vremena i pozvao Europu i Hrvatsku da naprave sve kako bi zaštitile vlastite građane.

“Znam samo da vođa Hamasa koji živi u bogatstvu Katara naređuje svojim poludjelim ljudima da – ginu. Znam samo da moćnici proizvode smrt i ratna stradanja. Znam samo da oni svoje sinove ne šalju u rat. I znam samo da na kraju uvijek nagrabusi – sirotinja. I najviše mi je žao stradalih civila, uništenih obitelji i tolikih života koji nisu htjeli nikakve ratove. I molim da nam dođe – mir.

I još nešto… Europa mora sve učiniti, a tako i naša mala Hrvatska da osigura mir svojim građanima. Legitimno pitanje je: što sa stotinama tisuća legalnih i ilegalnih migranata koji su na području Europe, a nažalost sa sigurnošću možemo reći da su neki pripadnici terorističkih organizacija.

Gdje su svi oni ISIL-ovci, gdje su svi HAMAS-ovci? Teška vremena nas očekuju. Ne generalizirati, ne napadati nedužne ljude. Ali, napraviti sve da imamo mir i sigurnost. Za druge države Europe nije naša odgovornost misliti, ali za Hrvatsku – jest!”, zaključio je Miletić u svojem prijenosu na Facebooku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari