ŠEFICA ZARAZNE

Markotić: ‘U prvom valu smo izbjegli korona-party. Sad smo pred korona-tulumom’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji i o cijepljenju na presici Stožera govorila je šefica Zarazne Alemka Markotić.

Osvrnula se na novu odluku Stožera prema kojoj obiteljski liječnici moraju zvati sve starije od 65 godina da se cijepe. Kazala je kako su “obiteljski liječnici važni da se ovaj val iznese na najbolji mogući način”, piše Index.hr.

“Stariji su najvulnerabilniji, imat će težu kliničku sliku ako se razbole, dulje će biti u bolnici. Važno je da se cijepe i da im obitelji pomognu u toj odluci. Sve mjere su jako bitne za njih i dalje, od distance, zaštite i maski”, rekla je.

VIDEO DANA:

“Sad smo puni već dva mjeseca. Sad dolaze puno teži slučajevi, preksinoć u mom dežurstvu imali smo 240 pregledanih, oko 120 upala pluća, naši rendgeni rade punom parom, svaki drugi je imao ozbiljnu upalu pluća. Ujutro je županijska hitna zvala da imaju visokorizičnu osobu od 180 kg koja je loše. Za pola minute smo imali trudnicu na prijemu u teškom stanju koja treba hitno na odjel intenzivne. Tijekom noći se stanje pogoršalo, dijete je rođeno carskim rezom, ona je na respiratoru”, kazala je o trenutnom stanju.

Ustvrdila je kako su se takve situacije mogle izbjeći.

“Mi smo kao nacija izbjegli korona-party u prvom valu, sad smo ne pred partijem nego tulumom, tko želi, shvatit će, i umjesto korona-tuluma možemo imati cijepljenje-tulum. Prvaci smo u sportu, možemo biti i prvaci u cijepljenju”, rekla je Markotić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari