NAKON UHIĆENJA

Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Matija Posavec je, između ostalog, osumnjičen da je primio mito od 10.000 kuna

Međimurski župan Matija Posavec priznao je sve što mu se stavlja na teret i podnio ostavku na tu funkciju.

Posavca se sumnjiči za primanje mita i trgovanje utjecajem, a uhićen je jučer u akciji USKOK-a i policije.

U USKOK-u je ispitan jučer kasno navečer, nakon čega je pušten na slobodu, potvrdio je danas njegov odvjetnik Davorin Zlatarek.

Posavec je osumnjičen da je primio mito od 10.000 kuna za zapošljavanje u međimurskoj Županijskoj upravi za ceste (ŽUC), a sumnjiči ga se i za trgovinu utjecajem.

Istražitelji su, prema do sada dostupnim podacima, Posavca počeli tajno nadzirati još krajem prošle godine. Tada je, tvrdi USKOK, realizirao prvo zapošljavanje koje nije bilo u skladu sa zakonom.

Mito je, prema tvrdnjama istražitelja, Posavec dobio samo od Josipa Kobala, člana Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Međimurske županije, koji je također ispitan u okviru akcije USKOK-a.

Prema tajnim snimkama, Posavec je iskoristio svoju političku moć i osigurao preko Odbora za izbor i imenovanje Skupštine Međimurske županije da predloži upravo Kobala za Upravni odbor ŽUC-a. To se, kako je vidljivo iz dokumentacije, i dogodilo te je Skupština prijedlog Odbora prihvatila. Kobal je, pak, što su istražitelji također zabilježili, predao za to Posavcu nagradu od 10 tisuća kuna, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari