McDonald’s zatvara restorane u Hrvatskoj, radit će samo oni u trgovačkim centrima

Gosti će narudžbe ipak moći preuzeti na McDriveu i putem dostave

McDonald’s restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, zatvaraju se za posjet gostiju. Odluka o zatvaranju restorana za goste donesena je kao mjera prevencije širenja epidemije koronavirusom te kako bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost McDonald’sovih zaposlenika i gostiju, priopćili su iz kompanije

Što se tiče restorana u trgovačkim centrima, a shodno uputama samih centara, ti restorani za sada ostaju otvoreni.

Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu.

“Jednako kao što smo odgovorni gostima posluživati sigurnu hranu, tako smo odgovorni i prema zaposlenicima kojima moramo osigurati sigurno radno okruženje. Njihova sigurnost i zdravlje su nam prioritet. Uz strogo pridržavanje postupaka kontrole kvalitete, higijene i čistoće koje provodimo,  smatramo da je i zatvaranje restorana za goste jedna od mjera kojima ćemo ostvariti tu sigurnost i pomoći u sprečavanju širenja epidemije”, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska.

Djelatnicima se mjeri temperatura

Kao dodatne mjere zaštite, djelatnicima se pri dolasku na posao mjeri temperatura digitalnim beskontaktnim toplomjerima. U slučaju povišene temperature, djelatnici će biti udaljeni s radnog mjesta uz uputu da se jave svom liječniku.

Svi zaposlenici koji rade s novcem obvezni su nositi jednokratne zaštitne rukavice, a uređaji za kartično plaćanje na McDrive liniji redovito se dezinficiraju.

Od ponedjeljka, 16. ožujka, proširit će se i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a otvaramo i dostavu u Karlovcu.

Novost je i kako će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata uz preuzimanje aplikacije Glovo i/ili Pauza.

U gradovima u kojima nema dostave, gosti se pozivaju da svoje narudžbe preuzmu putem McDrivea.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari