PLJUSKOVI PRED NAMA

Video | Metereolozi nemaju dobre vijesti, zbog grmljavine oglašen i meteoalarm

Pljuskovi i lokalne nestabilnosti i u danima pred nama, ponegdje je moguće i jače nevrijeme, ali će prema vikendu i kraju tjedna ipak pljuskova biti sve manje. Temperatura u postupnom porastu

Umjereno ili pretežno oblačno, osobito na zapadu zemlje, dok će drugdje biti i kraćih sunčanih razdoblja. U većini predjela povremena kiša ili pljuskovi, lokalno i izražena grmljavinska nevremena, a suho će se zadržati jedino na krajnjem jugu. Puhat će slab do umjeren istočnjak, uz obalu jugo, a dnevna temperatura barem stupanj, dva niža od jučerašnje, ističe RTL-ova metereologinja Damjana Ćurkov Majaroš, prenosi Danas.hr.

Zbog grmljavine, DHMZ je upalio i žuti meteoalarm za čitavu Hrvatsku osim dubrovačke regije.

Pljuskovi cijeli tjedan

Pljuskovi i lokalne nestabilnosti i u danima pred nama, ponegdje je moguće i jače nevrijeme, ali će prema vikendu i kraju tjedna ipak pljuskova biti sve manje. Temperatura u postupnom porastu.

Na Jadranu povremena kiša ili pljuskovi, ali od sredine tjedna više sunca, manje pljuskova i malo viša temperatura. Vikend će biti povoljniji, iako je i dalje moguć kakav barem kraći pljusak.

Dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a je također prognozirala za HRT da će i idućih dana na Jadranu biti promjenjive vremenske prilike – izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a mjestimice će i dalje biti pljuskova i grmljavine, ponajviše na jugu zemlje te u Istri. Dnevna će temperatura malo porasti, a jugo će zamijeniti povremeni sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Stabilizacije nema ni u unutrašnjosti, iako će biti duljih sunčanih razdoblja. No i dalje imajte pri ruci kišobrane jer će oborine biti svakodnevne, a osobito u popodnevnim satima moguće i jače izražene uz grmljavine, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari