Mila sutra kreće na liječenje u SAD! Liječnici: ‘Može bez problema podnijeti put, spremni smo i za plan B’

Doznajemo nove informacije oko Milinog puta u SAD te kako ide organizacija puta

Senzacionalan uspjeh akcije za liječenje male Mile Rončević! Hrvatski građani donirali su više od 32 milijuna kuna pa je zajedno sa sredstvima njezine obitelji ukupno skupljeno oko 33 milijuna i 600 tisuća kuna što je skoro 15 milijuna kuna više od ciljanog iznosa. (OVDJE)

Press konferencija na kojoj su Milini mama i tata objavili ove rezultate bila je puna emocija i suza radosnica (OVDJE), ali pravo olakšanje će biti početak Milinog liječenja, a informaciju o tome iz bolnice u Philadelphiji obitelj je trebala dobiti večeras.

Organizacija Milinog puta u SAD

Kako javlja RTL-ova reporterka Maja Brkljača, nažalost se zasad još ništa ne zna, čeka se još uvijek poziv iz SAD-a, no ono što se zna jest da će djevojčica sutra ipak ići na put.

Zasad to zna samo najuža Milina obitelj. Ono što nam je Milin otac danas potvrdio jest da sutra ujutro u 5.40 ujutro ustaje i da rano idu na put i čini se da će na njega krenuti neovisno o pozivu iz SAD-a. Djevojčica se osjeća dobro, danas je jela, naspavala se i puno se smijala. (OVDJE)

Mila može bez problema podnijeti put, zadnji nalazi pokazat će hoće li biti što još potrebno, no putovat će bez liječničke pomoći. Liječnici kažu da može ići sa svojim roditeljima osobnim autom, uz uvjet da potpišu i sutra zaista krenu put Amerike.

Postoji i varijanta da ne ode, ali i to nisu loše vijesti jer je riječka bolnica spremna za taj novi protokol, tu novu liniju, lijek je kupljen i čeka B varijantu. To nije proizvoljna ideja riječkih stručnjaka, kao i u svim sličnim situacijama, konzultiraju se europski stručnjaci te se poštuje europski protokol i to je njihova preporuka, izvijestila je RTL-ova reporterka Maja Brkljača.
Maja Brkljača
Foto: RTL Direkt

VIDEO: Ovo je djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku: Pogledajte lice vedre i nasmijane Mile!