TENZIJE RASTU

Milanović izvrijeđao Butkovića: ‘Butko je krčmar i žmukler. Ostat će bez svega…’

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović posjetio je Industrijsko-obrtničku školu Šibenik. Nakon obilaska novinarima je odgovarao na aktualna pitanja. Žestoko se ponovo obrušio na ministra Olega Butkovića, piše Net.hr.

Neredi navijača

“To je odgovornost vrha MUP-a. Plenković pokušava manipulirati. Božinović je kriv za to, i Plenković. Nisu tri kordona policije stavili, zašto nisu pregledavali ljude. Netko je tamo lokao, i napio se. Kako možeš unijeti bačvu od pet litara. Sve je to policiji prošlo kroz nos, kroz sinuse. To je propust onih koji izdaju političke smjernice”, dodao je. Potrebna je promjena vlasti, kazao je.

O Butkoviću

Sukob između Milanovića i ministra mora Olega Butkovića se rasplamsao.

“Butko će u zatvor najvjerojatnije ako Turudić ne bude biti državni odvjetnik, a mi ćemo ga smijeniti, a to što je Butko napravio je kažnjivo”, kazao je. “Bit će tužan. Uzet će mu i gebis. Ostat će bez svega. Butko je krčmar i jedan sitni žmukler, lopina. Pokvarenjak, koji se smješkao, ali su tu ozbiljni poslovi u pitanju i mi to vidimo”, kazao je.

Slučaj Škugor

“Nisu ispitani oni koji su trebali.Netko vrlo važan je tu imao prste i inzistirao da taj Škugor postane dužnosnik u INA-i za nekih 2000 eura plaće. Nije to neka velika plaća. Radilo se o tome da može ostvariti utjecaj, već da može ‘olešiti’ INA-u. To je nešto gdje ćemo imati velike oči i jumbo uši da čujemo što nam naši mađarski partneri u INA-a i imaju reći kako je taj Škugor došao na to mjesto. To je strahovita pljačka. Zavrtjeli su krug pranja novca. Novac je otišao u privatne džepove i u HDZ, da se više ne lažemo. Šačica kriminalaca je maznula iznos koji će doteći HEP-u, neće, bit će i dalje u gubicima”, kazao je Milanović.

“A Banožić, i dalje čeka na optužnici. Super Boža kaže da je policija napravila sve. Jesu mu uzimali mobitel. Svakoj kuharici ili kuharu uzimaju. Da vide je li tipkao na mobitel, samo da provjere. Njemu se ne uzima mobitel, nema optužnice. Je li to vladavina prava?”, kazao je.

Tajni sastanak

“Što nije jasno. Ma po kojem službenom protokolu, to ljeto sam se s mađarskom predsjednicom vidio pet puta. I policija je bila sa mnom koja odgovara Plenkoviću i Super Boži. Što znači tajno? Ovo je sluđivanje”, kazao je Milanović.

“Povod je bio družba i služba, radovanjem veselje, bilo mi je rado biti s njom, s njezinim mužem, s njezinom mlađom kćerkom, bio sam ja, bio je jedan moj blizak prijatelj. Bio sam prije toga kod predsjednice doma. Bio sam u Sutivanu kod nje. Ta žena je odrasla u Hrvatskoj. Bilo je bijelo vino za piti…, ali nisam pio jer je bilo nemirno more. Kao što sam se vidio s Dodikom kojem sam neki dan poslao poruku da malo manje pjeva četničke pjesme. Ja ustaške ni ne znam, i prezirem ih”, kazao je Milanović.

“On će meni prebacivati moje sastanke s Dodikom, a u prvim redovima sjedi Dragan Čović koji se iz Dodikovih podruma ne da vitlom izvući”, kazao je Milanović, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari