Milanović: Možemo ostati mirni, na najvišoj smo mogućoj razini pripravnosti

‘Izražavam tugu i bol s Francuskom koja je kolijevka mnogih sloboda i principa Europe’, rekao je premijer Zoran Milanović na početku izvanredne konferencije za medije

Premijer Zoran Milanović obratio se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare povodom terorističkog napad u Parizu.

Rekao je da je napad potresao Europu i svijet te da predstavlja udar na ljudske vrijednosti.

“Izražavam tugu i bol s Francuskom koja je kolijevka mnogih sloboda i principa Europe. Što se tiče Hrvatske, mi smo na najvišoj mogućoj razini pripravnosti da štitimo građane, da osiguramo mir, sigurnost i normalnost života”, rekao je Milanović.

“Sve službe koje kontrolira Vlada su u pripravnosti. Možemo reagirati u svakom trenutku prema potrebi. Naš zadatak je da štitimo sigurnost, mir i spokoj hrvatskih građana. Te su potrebe veće od europskih vrijednosti”, istaknuo je.

Vlada je u kontaktu Croatia Airlinesom kako bi omogućili svim Hrvatima u Parizu da se vrate kući ako to žele. Za sad nema informacija o stradalim državljanima Hrvatske.

Milanović je rekao kako nema dokaza da su napadi povezani s izbjegličkom krizom.

Na pitanje hoće li Hrvatska zatvoriti granice za izbjeglice, rekao je kako je Vlada spremna učiniti sve da zaštiti interese građana. Složio se i s tim da postoji mogućnost da se pojavi strah od izbjeglica.

“Ako se donese odluka o zatvaranju granica to će biti jasno”, rekao je. No, istaknuo je kako nema mjesta panici i kako Hrvatska surađuje s partnerima Njemačkom, Francuskom i drugim članicama.

“Ponavljam poruku hrvatskim ljudima da ostanu mirni, ovo za Hrvatsku nije najteža situacija”, poručuje Milanović i kaže da smo manje ugroženi od ostalih jer “manja smo zemlja, manje smo izloženi i pažljivo biramo riječi”.

Rekao je i da nitko ne zna zašto je Pariz ponovno na meti napadača. (vijesti.rtl.hr)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari