Milanović: Možemo ostati mirni, na najvišoj smo mogućoj razini pripravnosti

‘Izražavam tugu i bol s Francuskom koja je kolijevka mnogih sloboda i principa Europe’, rekao je premijer Zoran Milanović na početku izvanredne konferencije za medije

Premijer Zoran Milanović obratio se javnosti na izvanrednoj konferenciji za novinare povodom terorističkog napad u Parizu.

Rekao je da je napad potresao Europu i svijet te da predstavlja udar na ljudske vrijednosti.

“Izražavam tugu i bol s Francuskom koja je kolijevka mnogih sloboda i principa Europe. Što se tiče Hrvatske, mi smo na najvišoj mogućoj razini pripravnosti da štitimo građane, da osiguramo mir, sigurnost i normalnost života”, rekao je Milanović.

“Sve službe koje kontrolira Vlada su u pripravnosti. Možemo reagirati u svakom trenutku prema potrebi. Naš zadatak je da štitimo sigurnost, mir i spokoj hrvatskih građana. Te su potrebe veće od europskih vrijednosti”, istaknuo je.

Vlada je u kontaktu Croatia Airlinesom kako bi omogućili svim Hrvatima u Parizu da se vrate kući ako to žele. Za sad nema informacija o stradalim državljanima Hrvatske.

Milanović je rekao kako nema dokaza da su napadi povezani s izbjegličkom krizom.

Na pitanje hoće li Hrvatska zatvoriti granice za izbjeglice, rekao je kako je Vlada spremna učiniti sve da zaštiti interese građana. Složio se i s tim da postoji mogućnost da se pojavi strah od izbjeglica.

“Ako se donese odluka o zatvaranju granica to će biti jasno”, rekao je. No, istaknuo je kako nema mjesta panici i kako Hrvatska surađuje s partnerima Njemačkom, Francuskom i drugim članicama.

“Ponavljam poruku hrvatskim ljudima da ostanu mirni, ovo za Hrvatsku nije najteža situacija”, poručuje Milanović i kaže da smo manje ugroženi od ostalih jer “manja smo zemlja, manje smo izloženi i pažljivo biramo riječi”.

Rekao je i da nitko ne zna zašto je Pariz ponovno na meti napadača. (vijesti.rtl.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari