POMOĆ DOBILA 202 GRAĐANINA

Milanović ozbiljno shvaća pisma građana: Do sada je podijelio 216.000 kn jednokratne pomoći

Foto: Pixsell

Predsjednik ne propušta gotovo ni jedno pismo građana, a onima koji zatraže pomoć pomaže iz proračuna Ureda

Predsjednik Zoran Milanović poslao je 2574 pisama koja su bila odgovori na upite građana, a ostalo je ”riješio” telefonskim putem.

Nije predsjednik sam čitao pisma, predstavke, upite, mišljenja i zamolbe građana jer za, u prosjeku, jedanaest omotnica dnevno, koliko ih je dobio otkako je na dužnosti, ima Službu za građane, ali kako kažu na Pantovčaku za Večernji list, sa sadržajem većine pisama, predsjednik je upoznat.

Na upi koliko se građana dosad prijavilo da Zorana Milanovića dođe upoznati licem u lice, odnosno da mu stignu na prijam iz Ureda predsjednika odgovaraju:

”Zaprimljene su 102 prijave građana za posjet Uredu predsjednika ili za prijam kod predsjednika Republike. S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju izazvanu COVID-19, Ured predsjednika do sada nije organizirao posjete građana Uredu, no planira se organizacija posjeta kada se uvjeti steknu.”

Naime, upravo su predsjednikovi ljudi, na čelu s, naravno, predsjednikom, 1. srpnja donijeli poseban protokol imena ”O postupanju po pismima građana predsjedniku Republike Hrvatske”. U dokumentu se ističe kako predsjednik ”skrbi za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda građana”, a ”analitičke i operativne informacije iz postupaka po pismima građana mogu predsjedniku koristiti kao dio orijentacijske osnove u obnašanju ustavne ovlasti nadzora nad redovitim i usklađenim djelovanjem i stabilnošću državne vlasti”.

”Do sada pomoć isplatom jednokratne novčane pomoći dobila su 202 građanina. Jednokratna novčana pomoć dana je onima koji su se zatekli u teškim socijalnim prilikama ili nemogućnosti podmirenja potreba zbog teške bolesti, a njihovi su navodi potvrđeni osobno dostavljenom dokumentacijom ili dobivenom informacijom od resornog ministarstva. Do sada je u tu svrhu isplaćeno 216.000 kuna namjenskih proračunskih sredstava”, kazali su u Uredu predsjednika.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari