MILINI DANI U AMERICI: Otac: “Ovo je pravo božićno čudo, Mili su davali 1 posto šanse za ozdravljenjem”

Foto: Pixsell, Facebook

Mili Rončević, djevojčici koja je ujedinila Hrvatsku, uspješno je transplantirana koštana srž i leukemija se povukla!

Radosnu vijest za 24sata potvrdio je Milin tata Marin Rončević.

Posljednjih mjeseci nije im bilo nimalo lako, ako uzmemo u obzir prognoze koje su Mili predviđale, kako otac Marin kaže, 1 posto šanse za ozdravljenjem. Na sreću, sve je dobro završilo, a Marin kaže da je ovo pravo božićno čudo.

Opisao je kako im izgleda život u Americi.

”Dani se dijele na one bolničke i one kad smo vanjski pacijenti. U bolnici smije spavati samo jedan roditelj pa se mijenjamo preko noći, a preko dana smo svi skupa. Tu nema previše odstupanja od dnevne rutine. Ujutro ustajanje, kava, doručak, odlazak u bolnicu gdje smo cijeli dan i onda navečer jedan od nas s Petrom nazad u smještaj, a jedan s Milom ostaje u bolničkoj sobi. Cijelo smo vrijeme u bolnici bili smješteni u izolacijskim uvjetima, osim perioda na kardiologiji. U bolnici se vrijeme krati gledanjem crtića, ali je raspored liječenja takav da se stalno nesto dešava. Dobro je što je dozvoljeno spavati cijeli dan, sve je prilagođeno tome da se pacijent i pratnja fizički i psihički dobro osjećaju. U tom smislu imaju i službe koje se igraju s djecom i donose im igračke i trenere i psihologe koji pričaju s njima”, rekao je Marin.

Kada je Mila “vani”, priča je ipak drugačija. Nastoje biti što je moguće više na zraku u vrtu ispred smještaja. Dok su smjeli šetati, prošli su, kaže, pola Philadelphije.

”Bili smo s drugom djecom s onkologije organizirano u ZOO-u, išli smo u Aquarium, šetali po parkovima, itd. Dijelovi Philadelphije sigurni su za šetnju, a to se prvenstveno odnosi na uži centar i University city kamo smo i mi smješteni u jednoj od Ronald McDonald kuća. Taj humanitarni smještaj je ujedno i najbolja stvar koju smo doživjeli. Smještaj na razini hotelskog, u kojeg je za obitelji koje se liječe osigurana hrana, prijevoz do bolnice i igraonica za djecu”, ispričao je Marin Rončević za 24sata.

Marin Rončević zahvaljuje se svima koji su omogućili da Mila ode na liječenje u Philadelphiju.

”Hvala vam Ljudi. Da nije bilo vaše empatije, dobrote i intrizične zelje da pomognete, ništa od svega ovoga. Svi koji su uplatili i jednu kunu, poslali i jednu lijepu želju, dio su njene pobjede, pobjede života nad smrti. Ljudski, a posebno dječji život, nema cijenu i zato je toliko apsurdna ta nevjerojatna cijena koju smo morali u punom iznosu platiti unaprijed. Ova je akcija pokazala i koliko je bitno da se svi mi držimo skupa i koliko puno možemo učiniti na taj način”, poručio je tata malene Mile.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari