BORIO SE ZA SVAKI UDISAJ

MILINOVIĆ: ‘Prvih 7 dana bio sam OK, a onda se pogoršalo. Završio sam u bolnici’; Otkrio da mu je pomogla jedna vježba

Župan Ličko-senjske županije kaže da je u jednom trenutku imao ozbiljnu kliničku sliku

Darko Milinović, lički župan i nekadašnji ministar zdravstva, vratio se na posao nakon što je prebolio Covid-19. Premda je imao blaži oblik bolesti, Milinović kaže da se u nekim trenucima borio za svaki udisaj te da je sve počelo bezazleno – blagom boli u prsima i povišenom tjelesnom temperaturom.

“Prvih sedam dana bio sam gotovo bez simptoma. Čak sam se našalio da bih išao vježbati, ali doktori mi ne daju”, ispričao je Milinović za HRT.

Njegovo stanje se pogoršalo između sedmog i desetog dana bolesti pa je svoj dom zamijenio Covid odjelom u gospićkoj bolnici. Milinović kaže da je došlo do obostrane upale pluća i da su nakon toga oba plućna krila bila zahvaćena te da su nalazi jetre bili loši. Župan Ličko-senjske županije kaže da je u jednom trenutku imao ozbiljnu kliničku sliku.

Pomogla mu je vježba koju su mu preporučili liječnici

Danima je trajala takva klinička slika kod Milinovića i minute su ga dijelile da ga presele na respirator iz bolnice gdje se težim bolesnicima daje samo kisik. Budući da mu se stanje blago poboljšalo, odustali su. Milinović za HRT tvrdi da mu je puno pomogla vježba koju su mu preporučili kolege liječnici. Riječ je, naime, o puhanju balona.

Osim toga, još jedan savjet mu je olakšao muke, a to je spavanje na trbuhu, kaže. Spavanjem na trbuhu se olakšava rad pluća. Upravo zbog toga što je osobno prošao i zbog bolesnika na odjelu koje je gledao u teškom stanju, Milinović poziva sve osobe koje ne poštuju mjere i umanjuju opasnost korone neka posjete Covid odjel bilo koje bolnice.

“Osjećam se kao da je rukom sve odneseno”, kaže Milinović za HRT nakon skoro mjesec dana borbe s virusom. Osim što se vratio na posao, Milinović svaki dan odlazi barem dva sata u bolnicu demonstrirati disanja Covid pacijentima. (net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari