ZNA SE I KOLIKO ĆE TRAJATI

Ministar Anušić otkrio: ‘Obvezni vojni rok počinje 1. siječnja 2025.!’

Već duže vrijeme govori se o tome da se ova obaveza uvodi, a sada je i zacementiran datum. Više u video prilogu!

Brojni političari sudjelovali su danas u procesijama i misnim slavljima. Ljetnom se predahu bliži kraj, a već u četvrtak premijera i ministre čeka sjednica Vlade.

Već su donesene i ključne odluke. Ministar obrane Ivan Anušić otkrio je za RTL koliko će trajati obvezni vojni rok, s kojim se kreće od siječnja iduće godine, ali i hoće li u njegovom ministarstvu biti rezova zbog rebalansa državnog proračuna.

“On će trajati dva mjeseca, počet će 1. siječnja 2025., i jednostavno sve što smo komunicirali s javnosti nastavljamo dalje raditi. Povećali smo plaće vojnicima, dočasnicima i časnicima, njihova materijalna prava ne samo kroz osobni dohodak nego i kroz dnevnice i sve na što imaju pravo”, rekao je ministar Anušić.

Nastavio je: “Opremljujemo i moderniziramo Oružane snage, ustrojavamo ih na način kako se od nas očekuje i kako smo dogovorili sa saveznicima u NATO-u i vrhom NATO-a. Mislim da ćemo imati puno bolju, jaču i kvalitetniju sliku Oružanih snaga nego do sada. S ministrom financija razgovarali smo i došli do zaključka da u modernizaciji i opremanju Oružanih snaga nema prostora za štednju – to je stav Vlade i politike, jer okolnosti u kojima se nalazimo sigurnosno nam ne dopuštaju da na tome idemo štedjeti.”, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari