Ministar Beroš za RTL: ‘Koronavirus će ovih dana vjerojatno biti detektiran u Hrvatskoj. Spremni smo’

FOTO: PIXSELL

Ministar zdravstva smiruje situaciju i tvrdi da nema razloga za paniku

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je danas za RTL kako se čekaju nalazi još 13 testiranih osoba na koronavirus od kojih je devet iz Rijeke, dva iz Zagreba te nekoliko iz drugih gradova. Oni će biti gotovi najranije tijekom prijepodneva.

Iako smiruje situaciju, ministar Beroš ističe kako će virus uskoro vjerojatno biti detektiran i u Hrvatskoj.

“U ovom trenutku nema razloga za paniku, no vrlo je vjerojatno da će virus ovih dana biti detektiran i u Hrvatskoj. Zdravstveni sustav i svi sustavi općenito su pripravni. Pratit ćemo situaciju. Moramo se fokusirati na širu sliku. Do sada smo se borili protiv ulaska virusa u Hrvatsku, no sada je malo vjerojatno da ćemo u tome uspjeti s obzirom na situaciju u Italiji. Napravili smo koncept obrane koji je vrlo utemeljen, no nemoguće je previdjeti kako će se to sve odvijati. Tvrdim da je hrvatski zdravstveni sustav maksimalno spreman na ovu situaciju u okviru mogućeg, naravno”, rekao je Beroš za RTL.

Izrazio je nadu da će prvi slučaj koji će biti pozitivan biti netko tko će već biti izoliran, što bi olakšalo posao.

“Tada stupaju druge službe u akciju koje će tražiti one koji su bili u kontaktu sa zaraženim i provoditi mjere poput karantene. To nas vrlo vjerojatno čeka”, kazao je ministar koji je istaknu i kako se teško može boriti sa glasina i nagađanja u medijima o tome da u Hrvatskoj već ima slučajeva zaraze koronavirusom.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari