CIVILIZACIJSKO PITANJE

Ministar Ćorić o zabrani rada nedjeljom: ”Pokazat ćemo da smo društvo koje čuva obiteljske vrijednosti”

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar gospodarstva, energetike i održivog razvoja Tomislav Ćorić poručio je da je pitanje rada nedjeljom civilizacijsko pitanje i da će Vlada učiniti sve da ga riješi. Istaknuo je da se više od polovice ispitanika u anketi koju je provelo Ministarstvo protivi radu nedjeljom, piše N1.

Zaključuje da se ti ispitanici slažu da je “rad nedjeljom disfunkcionalna društvena pojava i nije dobar”. Prema njegovim riječima, dvije trećine ispitanika odabire posao s neradnom nedjeljom, čak i s nižom plaćom, piše Net.hr

“Što nam to govori? Da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti, u konačnici i brigu za čovjeka, njegovu obitelj. Da je to društvo dalo mandat ovoj Vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu. Socijalna pravda mora biti dugoročna politika svake vlade i zato ćemo učiniti sve da očuvamo dostojanstvo vrijednog hrvatskog radnika i njegove obitelji”, kaže Ćorić.

VIDEO DANA:

Tijekom svog izlaganja ministar je parafrazirao i svetog Franju Asiškog, rekavši da treba početi od onog što je nužno, učiti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

“Nužna je rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj”, zaključio je Ćorić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari