Ministar Horvat o Uljaniku: ‘Opcija je i predstečajna nagodba, analiziramo četiri modela’

Idi na originalni članak
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Ako se kriza nastavi i u listopadu postoje modaliteti kako isplatiti tri minimalne plaće radnicima Uljanika, kazao je ministar Horvat

Oglas

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u četvrtak kako Vlada u ovom trenutku analizira četiri moguća modela o budućnosti brodogradnje u Istri i Primorsko-goranskoj županiji, a da će krajnja odluka ovisiti i o stavu Bruxellesa.

“Ne znam za Vladin plan restrukturiranja, jedini plan koji sam vidio je plan koji je Uprava Uljanika zajedno s konzultantima i strateškom partneru izradila i nama dostavila”, kazao je Horvat novinarima na Markovom trgu.

Plan restrukturiranja poslan je u Bruxelles jedino neformalnom komunikacijom 13. srpnja. “Do dana današnjega nismo zaprimili službenu pisanu informaciju. To nije službeni prijedlog Vlade, niti je otišao u Bruxelles službenom komunikacijom”, otkrio je Horvat, pojasnivši koje su moguće solucije za rješenje pitanja brodogradilišta.

“Jedna od opcija je i predstečajna nagodba. Analiziramo četiri moguća modela što dalje s brodogradnjom. Za kakav model ćemo se odlučiti i što će prihvatiti Bruxelles, o tome će ovisiti naši sljedeći koraci. Ako sve ovo uđe u 10. mjesec postoje modaliteti na koji se mogu isplatiti tri minimalne plaće za radnike Uljanika”, rekao je Horvat.

Vijesti.hr

Exit mobile version