NIŠTA OD BIH-A

Ministar Ivan Malenica odbio molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH

Idi na originalni članak
Photo: PIXSELL

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica odbio je molbu Zorana Mamića za izdržavanje kazne u BiH.

Oglas

“Ministarstvo je zaprimilo dokumentaciju, spis sa Županijskog suda u Zagrebu, sutkinja izvršenja je donijela odluku da nisu ispunjeni uvjeti, pišu Vijesti.hr

Sukladno toj odluci je Ministarstvo pravosuđa i postupilo. Dakle, u ovoj čitavoj proceduri nadležnost suda je Županijskog suda u Zagrebu, odnosno sutkinje izvršenja koja utvrđuje ispunjavanje svih uvjeta, sutkinja je utvrdila da nisu ispunjeni svi uvjeti tako da je sukladno tome i ministarstvo prihvatilo odluku Županijskog suda u Zagrebu”, rekao je Malenica, piše N1.

Podsjetimo, ministar je u priopćenju prije tjedan dana napisao: “Ovih dana svjedočimo situaciji u kojoj je pravomoćno osuđena osoba, prije upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, napustila teritorij Republike Hrvatske te traži ustupanje izvršenja kazne BiH. Riječ je o Zoranu Mamiću koji je pravomoćno osuđen na kaznu zatvora od 4 godine i 8 mjeseci, u predmetu u kojem je na kaznu zatvora pravomoćno osuđen i njegov brat Zdravko Mamić. Podsjećam, Zdravko Mamić je dan prije izricanja prvostupanjske presude, također napustio Hrvatsku te je od tada nedostupan hrvatskim vlastima.”

Exit mobile version