KAMERE SVE SNIMILE

Video | Ministar obrane Ivan Anušić iznenadio odlukom: Pogledajte u kakvom će posebnom stanu živjeti

Novi dom novog ministra obrane Ivana Aunšića jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u Zagrebu

Ministar obrane Ivan Anušić ne želi državni stan već će živjeti u vojnom neboderu, a RTL Danas otkrio je kako izgleda njegov životni prostor. Novi dom novog ministra obrane Ivana Aunšića jedna je od energetski najučinkovitijih građevina u Zagrebu.

Načelnik odjela za logistiku hrvatskog vojnog učilišta pukovnik Sreten Šarić pokazao je za RTL Danas prostore koji su dvije godine u sastavu vojnog učilišta.

Prostori su dodijeljeni za korištenje za polaznike slijedno rastućih izobrazbi svih tečajeva svih pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske, pojasnio je. Kaže, vjeruje da su zadovoljni jer neprestano rade na unapređenju života i rada učilišta. Simbolički je nazvan “Vukovar” i maskirni neboder ima 15 katova, rekao je načelnik odjela za logistiku hrvatskog vojnog učilišta pukovnik Sreten Šarić.

Imaju i vidikovac

Uz ministra Anušića tu živi i 80-ak polaznika najviših razina ratne škole i zapovjedno stožerne. Smještajne jedinice identične, velike oko 30 kvadrata, razlika je među njima možda u samo kvadrat ili dva.

“Ovo je vojna lokacija i svaki ulazak mora biti najavljen i registriran. Ovdje žive ali posjete izvan vojne populacije moraju biti evidentirane i najavljene”, rekao je brigadir Ivica Petrić, načelnik personalnog odjela hrvatskog vojnog učilišta.

Na posljednjem katu nalazi se vidikovac koji se još uređuje, a zamišljen je kao prostor za opuštanje, zajedničko druženje, razmjenu iskustava, gledanje televizije, utakmice… Pogled je spektakularan, a dolaze tu i strana izaslanstva te se vole na tom mjestu “poslikati”.

Kako i ne bi, pogled se pruža na cijeli grad, ali i detaljan kompleks vojnog učilišta. Načelnik ureda zapovjednika hrvatskog vojnog učilišta Brigadir Dražen Jožef kaže da je čast imati ministra da živi u neboderu i da ga studenti vjerojatno sreću, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari