MINISTAR PODRŽAO REKONSTRUKCIJU: U proširenu Zračnu luku Mali Lošinj slijetat će zrakoplovi sa 180 putnika!

Foto: connecto-taxi.com

Ministar turizma Anton Kliman na Lošinju je podržao ulaganje u Zračnu luku Mali Lošinj i investicije Jadranka Grupe

Ministar turizma Anton Kliman predvodio je u Malom Lošinju sastanak Operativne skupine za pripremu i provedbu strateškog projekta rekonstrukcije i proširenja piste Zračnog pristaništa Mali Lošinj.

Uz sastanak održan u hotelu Bellevue, članovi radne skupine posjetili su Zračnu luku Mali Lošinj te im je predstavljen tijek investicijskog ciklusa i strateška ulaganja Jadranka Grupe, s posebnim naglaskom na projekt proširenja zračne luke i izgradnju Eco Golf Resorta. Riječ je o projektima od iznimne važnosti za daljnji razvoj turizma na Lošinju te pozicioniranje Lošinja kao elitne turističke destinacije.

Sanjin Šolić, Gari Cappelli, Anton Kliman, Robert Pende, Tomislav Boban
Sanjin Šolić, Gari Cappelli, Anton Kliman, Robert Pende, Tomislav Boban

Planirana rekonstrukcija i proširenje Zračnog pristaništa omogućit će lakšu dostupnost destinaciji.

„Kako bi Lošinj napravio potreban iskorak te postao elitnom destinacijom nedostaje jedan važan segment, a to je zračna luka koja može primiti putničke avione, jer je Lošinj prije svega avio destinacija. Također, treba uzeti u obzir emitivna tržišta s kojih dolaze naši gosti, koja iziskuju brži i ugodniji prijevoz putnika do destinacije. Uz proširenje zračne luke, postoji još jedan ključan projekt – izgradnja Eco Golf Resorta Matalda, koji predstavlja dodanu vrijednost te omogućava produžetak turističke sezone. Lošinj je otok s više od 2800 sunčanih sati godišnje čime čini idealnu golf destinaciju.“ izjavio je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Jadranke.

Teren predviđen za novi aerodrom dijelom je u vlasništvu države, dijelom gradski, a najvećim dijelom u privatnom vlasništvu. Njegovo proširenje i rekonstrukcija uključuje proširenje piste na 1.800 metara te izgradnju nove zgrade pristaništa, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika. Riječ je o investiciji vrijednoj od oko 35 milijuna eura.

„Već dvije godine, otkad je formirana Operativna skupina za pripremu i provedbu projekta rekonstrukcije lošinjskog aerodroma, dajemo čvrstu podršku. To je projekt od iznimne važnosti za Grad Mali Lošinj s obzirom na sve dosadašnje investicije te na destinacijski brend menadžment koji smo započeli provoditi još 2006. godine. Optimističan sam glede daljnjeg razvoja cjelokupne situacije oko Zračnog pristaništa čija realizacija će jednostavno promijeniti povijest turizma u Malom Lošinju.“ izjavio je gradonačelnik Malog Lošinja Gari Cappelli.

Sanjin Šolić, Anton Kliman, Gari Cappelli
Sanjin Šolić, Anton Kliman, Gari Cappelli

Jadranka Grupa je u procesu provedbe investicijskog ciklusa čiji glavni cilj je repozicioniranje na turističkom tržištu te podizanje ukupne kategorizacije smještajnih kapaciteta.

„Jadranka Grupa najznačajniji je turistički poslovni subjekt i nositelj turističkog razvoja otoka Lošinja, koji raspolaže s kapacitetima u hotelima i kampovima u kojima dnevno može ugostiti cca 10.000 osoba. Grupa Jadranka zajedno s destinacijom kontinuirano radi na izgradnji i promociji novih proizvoda, a sve u svrhu pozicioniranja otoka kao kvalitetne, luksuzne, eko i spa & health destinacije. Planiranim projektima Jadranka Grupa nastoji podići kvalitetu svojih smještajnih kapaciteta, proširiti i obogatiti ponudu te tako doprinijeti i razvoju cijele destinacije. Navedeni projekti osmišljeni su na način da čine jednu cjelinu kvalitetne i raznovrsne ponude, koju prati i odgovarajuća infrastruktura.“ naglasio je ministar turizma Anton Kliman.

Jadranka Grupa je prošle godine uspješno zaokružila važan dio investicijskog ciklusa vrijedan više od 51 milijuna eura čime je napravljen značajan korak u smislu dodatnog pozicioniranja Lošinja kao top turističke destinacije. Završena je druga faza uređenja uvale Čikat, prve uvale s premium ponudom i uslugom, rekonstrukcijom prestižne vile Hortensie te boutique hotela Alhambra i vile Auguste na razinu od pet zvjezdica. Izgrađen je i aquapark u kampu Čikat, koji je prvi aquapark na otocima općenito, čime je kamp dobio visoke 4 zvjezdice. Investicijama u Čikatu treba dodati i ulaganje u Vitality Hotel Punta u Velom Lošinju, gdje su povećani kapaciteti hotela za 58 smještajnih jedinica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari