SVE BIZARNIJE

Ministarstvo zdravstva dalo IT posao od 1,6 milijuna kuna tvrtki koja radi cvjetne aranžmane…

Foto: Pixsell

Ministarstvo zdravstva dodijelilo je kompleksan posao za IT sustave bolnica nepoznatoj tvrtki iz Gornje Stubice, koja se dosad bavila cvjetnim dekoriranjem svadbenih proslava.

Riječ je o tvrtci Navada d.o.o., koja je angažirana na poslu ukupne vrijednosti 3,3 milijuna kuna bez PDV-a, za izradu “projektne dokumentacije i tehničke specifikacije te usluge stručnog koordinatora-ice (Key Expert) u projektu eBolnice”, otkriva Telegram.

Prema podacima, tvrtka godinama nije imala nijednog zaposlenog, a 2019. godine ostvarila je prihod od tisuću kuna i gubitak od tri tisuće kuna.

Ostatak iznosa za projekt eBolnice dobit će tvrtka DiMeros, s kojom Navada čini zajednicu dobavljača, prenose Vijesti.hr

DiMeros i Navada u zajedničkoj su ponudi istaknuli kako će za projekt angažirati nekolicinu vrsnih stručnjaka, među kojima su neki doista ugledni sveučilišni profesori i, zanimljivo, suprug vlasnice Navade, Goran Žagar, inače dugogodišnji šef IT službe Doma zdravlja zagrebačke županije.ž

“Od osnivanja tvrtke, dio predmeta i opsega poslovanja je i IT djelatnost, što je vidljivo i u registru Trgovačkog suda”, rekla je Mirela Žagar. Prema tom registru tvrtka je registrirana za pedesetak najrazličitih djelatnosti kao što su proizvodnja sjemena, uvoz sadnica i nautički turizam, a među njima su i računalne usluge.

U javnom predstavljanju tvrtke dominiraju cvjećarski poslovi.

“Vršimo kompletnu uslugu aranžiranja svadbenih svečanosti, poslovnih evenata i drugih proslava”, piše na Pinterestu, na kojem se osnivačica i direktorica Mirela Žagar  predstavlja kao “cvjećarka”.

DiMeros je u vlasništvu Miljenka Jakopovića, menadžera u IT industriji koji je prethodno radio u renominiran tvrtkama kao što su SAP i Sedam IT. Prema zadnjim javno objavljenim podacima, tvrtka je imala jednog zaposlenog, a 2019. godine ostvarivala je prihod od 2,8 milijuna kuna.

‘Na Telegramov upit zašto je na natječaj izašao s tvrtkom Navada, Jakopović je odogovorio: “Navada d.o.o. je radila na poslovima pružanja IT usluga i izrade dokumentacije, te i na ovom konkretnom projektu ponudivši raspoložive suradnike traženih stručnosti, specifičnog iskustva koji su bili neophodni tvrtki DiMeros zadovoljiti tražene uvjete nadmetanja. DiMeros nije ugovorio usluge direktorice tvrtke nego usluge angažiranih ključnih i ne-ključnih stručnjaka koje je ponudila Navada”.

Na web stranici Navade, osim reklama za cvjećarske usluge, spominje se da tvrtka pruža i IT usluge. U vrlo generičnom tekstu navodi se kako pružaju usluge savjetovanja te s brojnim dobavljačima nabavljaju računalnu opremu. Međutim, od 2015. do lani, tvrtka je ostvarila svega dvadesetak tisuća kuna prihoda ukupno, pa nije jasno o kakvoj bi se točno opremi radilo.

Ministarstvo zdravstva kaže kako je pri dodjeli posla tvrtki Navada sve bilo prema zakonu, piše Telegram. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari