I TO ĆE NAM POSTATI LUKSUZ...

Mislite da je WC papir skup? E pa, cijene uskoro idu gore, i to dosta!

Foto: Mateo Levak/RiPortal.hr

Ovo što se događa u našoj industriji u posljednjih nekoliko tjedana više nije normalno, rekao je viši menadžer Essityja, aludirajući na velike troškove koji idu na sirovine i na potrošnju energije

Švedska tvrtka Essity, jedan od najvećih svjetskih proizvođača higijenskih potrepština za široku potrošnju, upozorava da će povećati cijene proizvoda poput toaletnog papira i rola kuhinjskog papira. Ako ste mislili da to nema veze s nama u Hrvatskoj, prevarili biste se, jer je riječ o proizvođaču koji drži globalne brendove poput Tempa, Zewe, Lotusa, Vinde i TENA-e.

Viši menadžer Essityja rekao je kako će se potrošači uskoro i sami uvjeriti u porast cijena higijenskih papirnatih proizvoda.

Cijene skaču za čak 20 posto?

“Da bismo kompenzirali trendove troškova, mi u Essityju morat ćemo povećati cijene za ukupno gotovo 20 posto”, rekao je voditelj Essityjeva poslovanja robe široke potrošnje, Volker Zöller za njemački medijski portal T-Online.

“Ovo što se događa u našoj industriji u posljednjih nekoliko tjedana više nije normalno”, rekao je, aludirajući na velike troškove koji idu na sirovine i na potrošnju energije. Istaknuo je da su posebno ‘skočile’ cijene celuloze te dodao da problemi lanaca opskrbe i logistike dodatno pogoršavaju poteškoće s kojima se suočava tvrtka.

‘Poskupljenja su neizbježna’

“Cijene logistike u nekim su se slučajevima učetvorostručile, što je dodatno pogoršalo situaciju. U sljedećih nekoliko mjeseci situacija se neće poboljšati pa su stoga poskupljenja neizbježna”, rekao je Zöller, te dodao da pregovori s trgovcima već traju. Napomenuo je kako s većinom s većinom klijenata imaju otvorene ugovore, upravo kako bi mogli što brže reagirati, no smatra kako bi hitno trebalo prilagoditi čak i one dugoročne, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari