SRAMOTAN TEČAJ

Mjenjačnica na našoj obali za 100 eura daje 607 kuna, čovjek šokiran: ‘I onda kažu da turizam ne ide’

Photo: Matko Begovic/PIXSELL

Iz mjenjačnice su rekli da tvrtka posluje u skladu s propisima

“Pogledajte ovog lopovluka, i onda kažu ne ide nam turizam kako treba”, rekao je za 24sata nezadovoljan čitatelj iz Makarske. On je u jednoj mjenjačnici otišao zamijeniti 100 eura u kune, a nakon što je dobio novac i račun šokirao se tečajem.

U trenutku pisanja teksta, tečaj eura prema Hrvatskoj narodnoj banci iznosi 7,49, dok je naš čitatelj dobio svega 607 kuna, prenosi RTL.

Iz mjenjačnice su rekli da tvrtka posluje u skladu s propisima Republike Hrvatske.

“Ovakva je praksa uobičajena u svijetu, posebno kada se radi o frekventnim lokacijama s visokim zakupima. Tečajne liste su jasno istaknute, a klijentima vraćamo novac ako nakon transakcije nisu zadovoljni”, pišu 24sata.

Usporedbe radi, oni koji promijene 100 eura u OTP banci bi (prema izračunu na tečajnom kalkulatoru dostupnom na njihovoj internetskoj stranici za efektivu, op.a.) izašli sa 745,91 kunom u novčaniku. U PBZ banci sa 746,5 kuna, a u Zagrebačkoj banci sa 746 kuna.

No, isti tečaj o kojem priča čitatelj iz Makarske još je prošle godine bio takav i u splitskom lancu mjenjačnica. Tada su oni koji se nisu raspitali prije nego su promijenili novac “gubili” stotinjak kuna na sto eura. Međutim, za tek nekoliko koraka dalje, turisti, a i domaći puno bi bolje prošli…

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari