'TREBA SLUŠATI STRUKU'

‘MJERE ĆE SE SIGURNO PRODUŽITI, MOŽDA I POSTROŽITI’: Potpredsjednik Vlade jasno rekao što nas čeka!

Pixsell

Boris Milošević kaže kako dosad nije imao primjedbi na ograničavanje ljudskih prava mjerama koje se donose u cilju suzbijanja koronavirusa

Boris Milošević, potpredsjednik Vlade za manjinska prava i društvena pitanja gostujući na N1 komentirao je epidemiološku situaciju i mjere koje je donio Stožer.

“Ograničenja koja uvodi Vlada RH nisu samo u Hrvatskoj, nego je svugdje u svijetu ista situacija. Cijeli set prava se ograničava, ali mislim da u ovom trenutku postoji balans između mjera i zaštite i legitimnog cilja, mislim da imamo konsenzus oko zaštite zdravlja. Sve mjere koje se donose, donose se isključivo zato što to nalaže epidemiološka situacija. Sve grane vlasti, unatoč ovoj situaciji, rade, jedna kontroliraju drugu i mjere koje se donose, donose se na način da se pazi da nikoga ne diskriminiraju, da su proporcionalne i da imaju rok trajanja”, rekao je Milošević za N1.

Hoće li se potrožiti mjere?

Aktualne mjere vrijede do 21. prosinca. “Produžit će se sigurno, a vidjet ćemo hoće li se postrožiti”, uvjeren je Milošević.

“Nisam za uvođenje policijskog sata i uvođenje propusnica, ali ako struka tako kaže i uvede neki kratak rok trajanja tih mjera, Stožer bi to trebao razmotriti. O tome se još nije razgovaralo. Imamo mi zemlje koje su imale puno strože mjere, pa nisu polučile neke rezultate. Svaka mjera koja se donosi, donosi se isključivo radi toga što to nalaže struka i epidemiološka situacija, a ne radi neke agende ili dobivanja političkih poena”, kazao je.

“Ni znanstvenici nisu jedinstveni oko toga što treba raditi”, rekao je Boris Milošević.

Odgovarajući na pitanje koju struku Vlada sluša u kontekstu problema s Vladinim Znanstvenim savjetom, Milošević kaže da je predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić imao medijsku konferenciju na kojoj je objasnio razvoj situacije. Milošević poručuje da Savjet i dalje postoji te da je normalno da postoje oprečni stavovi u znanosti.

‘Odluka o održavanju Kolone sjećanja nije bila politizirana’

“Nijedna zemlja nema recept kako dobiti rezultate i uspješno suzbiti ovu epidemiju. Da to Vlada ima, naravno da bi to učinila. Na sastancima stalno raspravlja o epidemiološkoj situaciji i rješavanju problema koji proizlaze iz epidemije, od zdravstvenog sustava, školstva do gospodarske situacije”, izjavio je Boris Milošević za N1.

Milošević je upitan je li odluka Stožera da se u Vukovaru održi Kolona sjećanja politizirana odgovorio je negativno.

Danas.hr/Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari