NAČELNIK OPĆINE TOUNJ

Video | MJEŠTANI U STRAHU ‘Potjere su ovdje svakodnevnica, migranata je sve više a nedostaje policije’

‘Kako oni mogu tako prolaziti, dolaziti, šetati se, da im nitko ništa ne može. Mislim da je to nedopustivo i da remeti mir na ovim prostorima’, kaže načelnik Ivica Sopek

Policija je potvrdila za RTL da su se u posljednje vrijeme zaredale potjere za krijumčarima migranata, a na karlovačkom području u manje od dva dana divljom vožnjom krijumčari migranata skrivili su čak tri prometne nesreće.

Na njihovu području jučer se dogodila i višesatna dramatična potjera za čak dva vozila. Počela je oko 17 sati kod Potoka Tounjskog. Barem četiri policijska vozila jurila su za njima, a potjera je nastavljena na autocesti.

Karlovačka je policija zaustavila jedno vozilo oko 20 sati, a za drugim odbjeglim krijumčarom nastavili su potjeru, no zasad ne iznose nikakve detalje o ovom slučaju. Koliko je opasna za ostale sudionike u prometu bila ova jurnjava, svjedoče mnogi koji su se zatekli na njihovu putu, a svima je zajedničko da su osjetili nesigurnost i strah.

‘Migranata ima sve više, stanovnici se boje’

Načelnik Općine Tounj, Ivica Sopek, kaže da su policijske potjere u tome kraju “jednostavno svakodnevnica života”.

“Zavisno o vremenskim prilikama, događaju se često. Migrante možete vidjeti po svakoj lokalnoj prometnici, maltene, pa čak i u samom centru naselja, pa i pred trgovinama dućanima”, rekao je.

Kaže da su mještani dosta uplašeni jer je bilo čak i provala. Područje je pokriveno kamerama koje su pomogle u tome da se smanje pljačke.

“Imali smo dosta pljački kuća, pogotovo kuća za odmor i napuštenih kuća. Odlučili smo na ključnim mjestima postaviti kamere koje nam na neki način dobro dođu i vidimo kuda se imigranti kreću. Tako smo smanjili te pljačke, praktički su i nestale jer su za neke stvari krivili imigrante, čak i za one koji nisu skrivili. Činjenica je da migranata ima sve više i da se stanovnici boje”, rekao je načelnik.

‘Ovo je nedopustivo’

Na pitanje ima li dovoljno policije, s obzirom na sve veći broj migranata, načelnik odgovora da je upravo to najveći problem.

“Policije stvarno nema dovoljno. Naša mala općina ima 100 kvadratnih kilometara. To su vam sve šume, 99 posto, šume, potoci i rijeke. Teško je to pokriti s ovako malim brojem ljudi. Puno je prometnica. Mislim da oni ovuda mogu dosta jednostavno otići”, ističe Sopek.

“Ja ću kao branitelj, kao satnik Hrvatske vojske nekada, mogu reći da je jednostavno, ovo je nedostatak policije na granicama. Kako oni mogu tako prolaziti, dolaziti, šetati se, da im nitko ništa ne može. Mislim da je to, i sami znate, nedopustivo i da to remeti mir na ovim prostorima, i šteti nama i za gospodarstvo i vezano uz turizam i puno togA. Mislim da ne šaljemo dobru poruku u svijet”, zaključuje načelnik.

Jučerašnjoj potjeri na autocesti kod Karlovca svjedočila jeobitelj Franjković koja je umalo stradala, prenosi Net.hr.

Više pogledajte u videu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari