OSVJEŽENJE NA SCENI

Naša mlada influencerica sastavila nezavisnu ‘Gen Z’ listu za EU izbore; Najstariji kandidat ima 30 godina!

Idi na originalni članak
Photo: Nina Skocak/IG

Poznata domaća influencerica, Nina Skočak (26), na društvenim se mrežama proslavila promovirajući održivu modu, a osim toga, često dijeli svoje mišljenje o političkim temama kako bi mladima približila tu tematiku. Nina je nedavno najavila svoju kandidaturu za Europski parlament, i to s neovisnom listom koja predstavlja Gen Z generaciju.

Oglas

Nina je studirala je novinarstvo i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te trenutno živi u Bruxellesu, gdje radi u EU institucijama. Već nekoliko godina aktivno se bavi politikom i vjeruje da mladi mogu donijeti promjene i pozitivno utjecati na političku scenu, a vijest o svojoj kandidaturi podijelila je na Tiktoku, na kojemu broji više od 200.000 pratitelja. Za prijavu na izbore potrebno je prikupiti 5 tisuća potpisa, pa je Nina pozvala svoje pratitelje da pomno prate novosti na njezinom profilu kako bi saznali više o lokacijama gdje prikupljaju potpise kako bi svi zainteresirani podržali njezinu inicijativu.

U intervjuu za N1, Nina je istaknula svoju predanost borbi za političke interese mladih, ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe. Kritizirajući nedostatak zastupljenosti mladih u politici, naglasila je da želi dokazati kako mladi, posebno mlade žene, imaju značajnu ulogu u politici te da politička sfera ne bi trebala biti rezervirana isključivo za sredovječne muškarce.

Exit mobile version