OSVJEŽENJE NA SCENI

Naša mlada influencerica sastavila nezavisnu ‘Gen Z’ listu za EU izbore; Najstariji kandidat ima 30 godina!

Photo: Nina Skocak/IG

Poznata domaća influencerica, Nina Skočak (26), na društvenim se mrežama proslavila promovirajući održivu modu, a osim toga, često dijeli svoje mišljenje o političkim temama kako bi mladima približila tu tematiku. Nina je nedavno najavila svoju kandidaturu za Europski parlament, i to s neovisnom listom koja predstavlja Gen Z generaciju.

Nina je studirala je novinarstvo i politologiju na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te trenutno živi u Bruxellesu, gdje radi u EU institucijama. Već nekoliko godina aktivno se bavi politikom i vjeruje da mladi mogu donijeti promjene i pozitivno utjecati na političku scenu, a vijest o svojoj kandidaturi podijelila je na Tiktoku, na kojemu broji više od 200.000 pratitelja. Za prijavu na izbore potrebno je prikupiti 5 tisuća potpisa, pa je Nina pozvala svoje pratitelje da pomno prate novosti na njezinom profilu kako bi saznali više o lokacijama gdje prikupljaju potpise kako bi svi zainteresirani podržali njezinu inicijativu.

View this post on Instagram

A post shared by Nina Skocak (@ninaskocak)

U intervjuu za N1, Nina je istaknula svoju predanost borbi za političke interese mladih, ne samo u Hrvatskoj, već diljem Europe. Kritizirajući nedostatak zastupljenosti mladih u politici, naglasila je da želi dokazati kako mladi, posebno mlade žene, imaju značajnu ulogu u politici te da politička sfera ne bi trebala biti rezervirana isključivo za sredovječne muškarce.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari