IZRAZI SUĆUTI

Mladić (22) se ubio zbog ismijavanja na društvenim mrežama. Policija privela muškarca koji je objavio snimku

Twitter

Bosanskohercegovačka policija uhitila je djelatnika benzinske crpke koji je snimio videozapis mladića (22) dok popunjava prijavu za posao, a koji se, sumnja se zbog navedene snimke, i ubio.

Kako prenosi Klix.ba, muškarac je osumnjičen za neovlašteno snimanje, a objavio je snimku s navedenim mladićem. Mladen Dulić, 22-godišnji mladić iz Laktaša u BiH, ubio se nakon što je na TikToku i YouTubeu objavljen video “Molba za rad na benzinskoj pumpi” u kojem on traži posao. Ista se proširila mrežama, a mladić se naposljetku i ubio.

U videu su prikazani mladić i radnik benzinske koji ismijava 22-godišnjaka dok on popunjava prijavu za posao. Radnik benzinske je mladiću postavljao pitanja kojima ga je htio ismijati. 

“Moraš upisati koji si spol. Da li si muški ili ženski… Moraš napisati gdje si radio…. Moraš napisati i da li si spavao na noćnom poslu. Ozbiljno moraš napisati jesi li spavao po noćnoj… Radio si noćnu?” ispituje na snimci mladića radnik na pumpi.

Mladićevi poznanici i prijatelji su za medije u BiH rekli da je počinio samoubojstvo zbog objavljene snimke jer nije mogao podnijeti ponižavanje i ismijavanje.

Inače, oko samog slučaja oglasio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović koji je obitelji mladića uputio telegram sućuti pa naveo kako je ovo nepopravljiv i neizmjeran gubitak te mora biti opomena cijelom društvu.

Savjetodavnu pomoć suicidalne i depresivne osobe mogu dobiti na više mjesta. U Republici Hrvatskoj postoji nekoliko brojeva telefona za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari