PRVA SUBOTA

Galerija | Molitelji opet na trgovima, ali ovaj muškarac se pobrinuo da postane hit uputivši zanimljivu poruku

Kao i zadnjih nekoliko prvih subota u mjesecu, i ove se nekolicina muškaraca okupila na gradskim trgovima diljem Hrvatske i počela moliti

U Šibeniku su neki klečali s istaknutim narodnim pokrivalom za glavu – šibenskom kapom, a za potrebe molitve donijeli su na Trg Krešimirova doma i kip Gospe te križ. Nije ih obeshrabrila ni kiša.

S druge strane, muškarce koji kleče u Zagrebu i ovaj su mjesec dočekali protuprosvjednici koji su zviždali dok su okupljeni, iza željezne ograde koja je dijelila njih, ali i građane koji su se priključili molitvi. Inače, unutar ograde nalazili su se samo muškarci.

Protuprosvjednici su se odmaknuli na drugi dio trga pa zaključili: ‘na ovoj strani se voli i poštuje žene’. Tom prilikom istaknuli su transparente s porukama: ‘seks nije grijeh’, ‘Zagreb=sigurno mjesto za žene’, ‘u crkvi molitva, na trgu politika ‘.

Na teren je izašla i policija.

U nekom trenutku na taj dio trga stigao je i muškarac u kratkim hlačicama koji je visoko u rukama nosio transparent: ‘Dragi ljudi plemenitih namjera, molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotine nestale od rebra tjeraju na blud. Hvala vam’., piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari