RAT OKRUGLIM STOLOVIMA

Molitelji raskolili i Sabor: Peternel optužio Možemo! za trolanje, Kekin: ‘Naravno da nije slučajno’

Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

U Saboru se u isto vrijeme organiziraju dva okrugla stola, jedan na temu podrške moliteljima

Domovinski pokret (DP) u srijedu će s udrugom “U ime obitelji” organizirati” okrugli stol na temu “kršenju prava na slobodu vjeroispovijesti muškaraca okupljenih u javnoj molitvi krunice u 2023. godini”.

Paralelno Možemo! najavljuje da će u isto vrijeme imati okrugli stol “Antirodni pokreti i nasilje nad ženama”. Novi list donosi kako je Igor Peternel, predsjednik Kluba zastupnika DP-a, uvjeren je da nije riječ o pukoj koincidenciji, a Ivana Kekin, moderatorica skupa Možemo!, to i potvrđuje.

“Mi smo pozvali sve zastupničke klubove, pa i Možemo!, da dođu na naš okrugli stol kako bismo ukrstili argumente. Nije meni nikakav problem raspravljati s neistomišljenicima, štoviše. No, zastupnicima ljevice nije do ozbiljnog razgovora, Možemo! samo želi trolati, onemogućavati da se u javnom prostoru govori o kršenju prava muškaraca da iznose vlastite stavove. Taj njihov okrugli stol shvaćam kao odgovor na naš i na njemu će pričati samo oni koji identično razmišljaju, Ivana Kekin, Sanja Sarnavka i ostali. Organizirati u drugoj saborskoj prostoriji svoj okrugli stol nije ništa drugo nego trolanje”, rekao nam je Peternel.

Zastupnica SDP-a Ivana Marković već je krajem prošlog tjedna odbila poziv na DP-ov okrugli stol kojem je cilj podržati “muškarce skrivene pod nazivom Vitezovi, koji kleče na trgovima za to da žene budu čedne jer se sa suvremenom i sposobnom ženom ne mogu nositi”.

HDZ se nije očitovao hoće li biti na okruglom stolu koalicijskih partnera, a Ivana Kekin ne dolazi jer istovremeno moderira drugi okrugli stol.

“Naravno da nije slučajno da ćemo imati okrugli stol kada i Domovinski pokret. Naša je to reakcija na kontinuitet nasrtaja na ženska prava u javnom prostoru, koji su kulminirali najavom okruglog stola na kojem se planira razgovarati o tome da su zapravo diskriminirani oni koji mole da se druge diskriminira, kao i raspravom smiju li studenti učiti kako su žene dobile pravo glasa na izborima. Odlučili smo odgovoriti na to kako smatramo da bi politika trebala reagirati u ovakvim situacijama, dizanjem rasprave na razinu na koju ona zaslužuje. Namjera nam je razgovarati o utjecaju patrijarhata i antirodnih pokreta, u koje ovi koji mole protiv Rodnih studija i da se žene čedno oblače svakako spadaju, na razinu nasilja nad ženama u društvu, posebno slučajeve femicida”, rekla je Kekin, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari