OBAVEZNO PSIHIJATRIJSKO LIJEČENJE

Monstrumu s Paga koji je svoje četvero djece bacio s balkona potvrđena presuda od 30 godina zatvora

Monstrumu Josipu Rođaku koji je s prvog kata kuće u Pagu bacio svoje četvero djece Vrhovni sud je potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zadru te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od 30 godina. 

Optuženiku je izrečena i mjera obaveznog psihijatrijskog liječenja koje će se provoditi u zatvoru, pišu Vijesti.hr

Rođak je u veljači 2019. godines prvog kata bacio svoje četvero djece u dobi 3, 5, 7 i 8 godina.  Bacio ih je s terase ispred ulaznih vrata stana s visine od gotovo pa pet metara na betonsku podlogu u dvorištu te je sve četvero djece je tjelesno ozlijeđeno. Jedno je dijete zadobilo teške i po život opasne ozljede, a jedno dijete teške ozljede. Smrt djece je izbjegnuta samo stjecajem sretnih okolnosti, stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

“Utvrđen je psihoorganski sindrom uzrokovan organskim čimbenicima (oštećenje moždanih funkcija) zbog čega optuženik ima trajno oštećenje psihičkih funkcija i oscilacije u psihičkom stanju. Narušeno mu je i fizičko zdravstveno stanje. Kaznena djela ostala su u pokušaju”, piše u priopćenju.

Obitelj je bila pod tretmanom Centra za socijalnu skrb od 2012. uz zaključke da je roditeljima potreban savjetodavni rad u odgoju njihove maloljetne djece. To se ostvarivalo isključivo povremenim odlascima u obitelj.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari