NIKAKO DA IH POKAŽU JAVNOSTI

Video | Mostovci se prije 10 dana pohvalili da imaju 400 tisuća potpisa; no gdje se ti potpisi nalaze – odbijaju otkriti

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

I dalje ih češljaju njihovi volonteri, kako bi krajem mjeseca točan broj mogli predati Hrvatskom saboru

Potreban broj potpisa za referendum Mostovci su, tvrde, skupili, no gdje ih sada čuvaju, stroga je tajna.

“Nema tu nikakve tajnosti, konspirativnosti, sve je bilo vidjivo. Te se sada kutije, odnosno potpisi prebrojavaju i kad ih se sve sumira, kad ih se sve skupi, sve ćemo to predati Hrvatskom saboru”, kaže saborski zastupnik Zvonimir Troskot.

Dio potpisa, kako doznajemo, nalazi se u središnjici stranke i upravo ih prebrojavaju volonteri Mosta, a gdje je ostatak potpisa, iz stranke ne žele otkriti.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Na kojim sve lokacijama čuvaju potpise ne znaju ni Suverenisti, a ni Domovinski pokret, iako su sudjelovali u Mostovoj inicijativi.

“Nisam vidio ni točan broj ni potpise. Mi nismo tražili uvide u to, ja imam dobar odnos s kolegama, vjerujem da su dovoljno ozbiljni i zreli političari i da se ne bi zaigrali s tim”, kazao je zastupnik Domovinskog pokreta Stephen Bartulica.

Sumnju da imaju dovoljan broj još prije je izrazio premijer Plenković, a pojavila se i teorija da su kod Mosta završili potpisi Suverenista iz inicijative Zaštitimo hrvatsku kunu.

“Što se tiče optužbi, bili smo na Braču pa će nam gospodin Kuščević dati dodatnih 30 tisuća potpisa, možda iz Knina gospođa Rimac dodatnih 30 tisuća, pa evo možda ispunimo i kvotu od pola milijuna kada nam vrate sve one potpise koje su nam vladajući ukrali prijašnjih godina”, rekao je Troskot.

“Upozorio bih da Hrvatska nema najbolja iskustva s referendumskim inicijativama, pogotovo od strane HDZ-a i još mi nije jasno zašto dočekaju ovakve stvari uvijek na nož”, tvrdi Bartulica.

Poznato je zato da je Most za svoje dvije inicijative potrošio po 200-tinjak tisuća kuna. Gotovo u cijelosti cifru su pokrili donatori, od kojih je glavni bio sam Most. Uvjereni su da će se referendum održati, a kutije s konačnim brojem potpisa pokazat će 24. siječnja, kada će ih predati u Saboru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari