SIGURNOST NA CESTAMA

MUP nabavlja 64 nova vozila za nadzor prometa u vrijednosti 16 milijuna kuna

Foto: Ilustracija (Riportal)

Riječ je o ukupno 64 vozila, odnosno kombija, motocikla i jednoj prikolici

Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je postupak nabave novih motornih vozila ukupne procijenjene vrijednosti 16,04 milijuna kuna bez PDV-a.

Riječ je o ukupno 64 vozila, odnosno kombija, motocikla i jednoj prikolici. Procijenjena vrijednost nabave za 33 kombi-vozila iznosi 11,28 milijuna kuna, za 30 motocikala 4,67 milijuna kuna, a za jednu prikolicu 80.000 kuna.

MUP za svoje operativne poslove tako planira nabaviti jedan kombi za nadzor teretnih vozila i obavljanje očevida prometnih nesreća koje će imati prikrivena policijska obilježja te 22 kombija za istu svrhu, ali s vidljivim policijskim oznakama. U sklopu ove nabave MUP će kupiti i osam kombi-vozila za nadzor teretnih vozila i obavljanje očevida prometnih nesreća, ali s pogonom na sva četiri kotača i s policijskim oznakama. Za kontrolu teretnjaka policija kupuje i dva laka kombinirana dostavna vozila s vagama.

Policijskih motocikala nakon ove nabave bit će na hrvatskim prometnicama 30 više i to 28 ophodnih s policijskim oznakama te dva operativna motocikla s prikrivenim obilježjima. Jedna prikolica koju MUP nabavlja treba imati kapacitet prijevoza četiriju motocikala, piše Večernji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari