TRAGEDIJA U ZAGREBU

Muškarac (57) koji se zapalio na Markovu trgu preminuo u bolnici od težine ozljeda

Muškarac se ispred Vlade polio benzinom i zapalio. Prevezen je u Kliniku za traumatologiju. Bio je u životnoj opasnosti. Zadobio je opekline četvrtog stupnja

Muškarac (57) koji se danas zapalio na Markovu trgu preminuo je od ozljeda. Bilo mu je opećeno 90 posto tijela i liječnici su odmah rekli da je muškarac u teškom stanju.

“Muška osoba koja se danas, 11.6.2024., samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat”, doznajemo iz bolnice.

Podsjetimo, muškarac se ispred Vlade polio benzinom i zapalio. Prevezen je u Kliniku za traumatologiju. Bio je u životnoj opasnosti. Zadobio je opekline četvrtog stupnja. Nakon stravičnog čina premijer Andrej Plenković je sa suradnicima s kojima je bio na sastanku izašao pred zgradu u šoku. Liječnica iz obližnje ordinacije pružala je prvu pomoć muškarcu.

Zagrebačka policija oglasila se jutros o tragičnom događaju. Kako je priopćeno, policija je zaprimila u 9.37 sati dojavu da se izvan ograde na južnoj strani Trga svetog Marka osoba zapalila. Policijski službenik koji obavlja poslove osiguranja uočio je mušku osobu kako se polijeva tekućinom te je krenuo prema muškarcu koji se u tom trenutku samozapalio. Policijski službenik je odmah aparatom za gašenje požara krenuo gasiti i ubrzo ugasio plamen, a po dolasku Hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je hitno prevezen u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu, piše Danas.hr.

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 (plavi-telefon@zg.t-com.hr)

Psihološki centar TESA: 01/4828888 (psiho.pomoc@tesa.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari