ŽIVO U CENTRU ZAGREBA

Galerija | Muškarci opet kleče na Trgu i mole, dočekala ih ‘Tiha misa’ i transparenti: ‘Nakon prosvjeda idemo do Zagorke’

I ove subote muškarci na trgovima diljem Hrvatske kleče i mole krunicu. To rade svake prve subote u mjesecu. I ovaj put ih je na Trgu Bana Jelačića dočekao kontra-prosvjed.

Svake prve subote u mjesecu molitelji se vraćaju na Trg Bana Jelačića, ali i u brojnim drugim gradovima diljem Hrvatske mole krunicu za čednost žena i domovinu, prestanak pobačaja, za duše u čistilištu, osobne nakane i život u predbračnoj čistoći..

Građani okupljeni oko udruge Domino koji se protive toj inicijativi na nju odgovaraju performansom “Tiha misa”.

Prosvjednici nose transparent s natpisom “Za raskid vatikanskih ugovora”. S njima je i ovaj put Fred Matić.

U javni prostor opet će biti postavljene ruže kao simbol žrtava femicida i nasilja nad ženama. “Ove subote po završetku skupne intervencije ruže odnosimo pred kip Marije Jurić Zagorke kao oblik (zakašnjele) rođendanske čestitke i u znak osude nedavno objavljene epizode “Turističkog vodiča” HRT-a ‘Grudi Marije Jurić Zagorke i zatvorske lignje‘”, poručili su uoči današnje “Tihe mise”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari