SIGURNOST PRIJE SVEGA

Na cestama raste broj superkamera: Pogledajte što sve mogu!

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Uređaj može kazniti 32 osobe u isto vrijeme zbog prebrze vožnje, prelaska semafora na crveno svjetlo, uporabe mobitela…

Nakon što je postavljena na glavnim cestovnim koridorima u Francuskoj, prva superkamera radi i u Belgiji. Uređaj može kazniti 32 osobe u isto vrijeme zbog prebrze vožnje, prelaska semafora na crveno svjetlo, uporabe mobitela i drugih prekršaja. Francuska već neko vrijeme koristi ove kamere.

Kamera za mjerenje brzine nalazi se u Belgiji na E411 u blizini Beeza i zasad se koristi samo za provjeru pridržavaju li se vozači propisanog razmaka. Superkamera ima domet od 200 metara i može istovremeno pratiti vozila na osam traka, piše Revija HAK.

Kamera za mjerenje brzine službeno se zove Mesta Fusion, a proizvodi se u Francuskoj. Uređaj može mjeriti brzine i do 300 kilometara na sat tijekom dana i noći. Također može otkriti prolazi li netko kroz prometnu gužvu trakom za hitne slučajeve. Uglavnom, svi mogući prekršaji koji vam padnu na pamet – kamera to pokriva.

Zasad je u Belgiji u testnom periodu. No, već sada najavljuje da će ih biti naručeno više od 400.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari