Na granici Hrvatske i Srbije za sada nema izbjeglica, no viđeni su u poljima kukuruza

Idi na originalni članak

Na hrvatskim graničnim prijelazima s Republikom Srbijom još nema pojedinačnih niti grupnih dolazaka izbjeglica iz Sirije, izjavio je Hini u srijedu ujutro oko 7,30 sati glasnogovornik Policijske vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Oglas

Međutim, Reutersov kamerman u srijedu je vidio desetke izbjeglica koji preko polja kukuruza stižu na srbijansku granicu s Hrvatskom, nakon što je najmanje deset autobusa preusmjereno s rute prema Mađarskoj.

Na hrvatskom graničnom prijelazu Tovarnik prema Srbiji od ponoći se nalaze volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa zbog najavljenog mogućeg vala izbjeglica, potvrdila je jutros Hini glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

Srbijanski mediji prenose da su preusmjereni autobusi s izbjeglicama koji su preko Makedonije stigli na jug Srbije i koji su ih dosad prevozili na sjever prema granici s Mađarskom.

Odredište im je grad Šid na granici između Srbije i članice EU-a Hrvatske, nakon što je Mađarska zatvorila granicu sa Srbijom.

Reutersov kamerman snimio je dolazak jednog autobusa s najmanje 50 izbjeglica koji su se potom preko polja kukuruza uputili prema Hrvatskoj.

Exit mobile version