Na granici Hrvatske i Srbije za sada nema izbjeglica, no viđeni su u poljima kukuruza

Na hrvatskim graničnim prijelazima s Republikom Srbijom još nema pojedinačnih niti grupnih dolazaka izbjeglica iz Sirije, izjavio je Hini u srijedu ujutro oko 7,30 sati glasnogovornik Policijske vukovarsko-srijemske Domagoj Džigumović.

Međutim, Reutersov kamerman u srijedu je vidio desetke izbjeglica koji preko polja kukuruza stižu na srbijansku granicu s Hrvatskom, nakon što je najmanje deset autobusa preusmjereno s rute prema Mađarskoj.

Na hrvatskom graničnom prijelazu Tovarnik prema Srbiji od ponoći se nalaze volonteri i djelatnici Hrvatskog Crvenog križa zbog najavljenog mogućeg vala izbjeglica, potvrdila je jutros Hini glasnogovornica Hrvatskog Crvenog križa Katarina Zorić.

Srbijanski mediji prenose da su preusmjereni autobusi s izbjeglicama koji su preko Makedonije stigli na jug Srbije i koji su ih dosad prevozili na sjever prema granici s Mađarskom.

Odredište im je grad Šid na granici između Srbije i članice EU-a Hrvatske, nakon što je Mađarska zatvorila granicu sa Srbijom.

Reutersov kamerman snimio je dolazak jednog autobusa s najmanje 50 izbjeglica koji su se potom preko polja kukuruza uputili prema Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari