MNOGI SU SE ŠOKIRALI

Na Ininoj pumpi u Mađarskoj cijena benzina je 9,17 kuna: Evo kako je to moguće

Foto: Riportal

Ova cijena zapravo nema nikakve veze s cijenom goriva

Hrvatski građani koji su se ovih dana zatekli preko granice, u susjednoj Mađarskoj, šokirali su se kad su na Ininoj benzinskoj pumpi odmah iza graničnog prijelaza Goričan natočili dizel po cijeni od 9,41 kunu za litru.

Ina u Hrvatskoj prodaje po cijenu od 11.29 kuna za litru, a postoje i nagađanja da bi iznos bez Vladine intervencije mogao biti i 14 kuna.

Kako doznaje Jutarnji list, benzinska pumpa u Mađarskoj uopće nije u vlasništvu Ine niti ta kompanija posluje na mađarskom tržištu, što je moguće vidjeti i iz poslovnih izvješća.

Riječ je zapravo o benzinskoj pumpi koja je također u vlasništvu MOL-a, ali je brendirana u Inine boje. Ova cijena zapravo nema nikakve veze s cijenom goriva, već je ona posljedica državnog intervencionizma od strane mađarskog premijera Viktora Orbana, koji je zamrznuo cijene goriva, ali i osnovnih prehrambenih namirnica, energije te kamate na hipotekarne kredite.

Cijena benzina tako je zamrznuta na iznos od 480 forinti za litru, odnosno 9,17 kuna, i vrijedila je do kraja prošlog tjedna, nakon čega je Orban mjeru odlučio produljiti, i to do 15. svibnja, prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari