ZA STARIJE I BOLESNE

Na jesen treća doza cjepiva? Dr. Kolarić: ”Nadam se prvim rezultatima analize ovaj tjedan”

Idi na originalni članak
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Analiza antitijela starijih osoba koje su među prvima, od kraja prosinca i tijekom siječnja, cijepljene protiv COVID-19 pokazat će treba li se i u Hrvatskoj krenuti s trećom dozom.

Oglas

“Radio sam malo istraživanje i nadam se prvim rezultatima analize ovaj tjedan. Hoće li se krenuti s trećom dozom za starije, ovisi o rezultatima i o tome kako će po pitanju treće doze postupiti druge zemlje”, rekao je za Večernji list epidemiolog dr. Branko Kolarić, voditelj Službe za javnozdravstvenu gerontologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, prenose Vijesti.hr

VIDEO DANA:

Dr. Kolarić je krenuo s istraživanjem uzoraka antitijela korisnika iz zagrebačkog doma za starije nakon što se tamo ponovno pojavila zaraza. U domu na Trešnjevci, naime, zarazila su se 22 od ukupno 600 korisnika. Šestero je završilo u bolnici, dvoje od njih nije cijepljeno.

“Petero korisnika je hospitalizirano, dok je dvanaest s blagim simptomima ili bez simptoma, dobre kliničke slike. Od nove pojave zaraze preminulo je dvoje korisnika”, kazala je Romana Galić, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

“U 11 domova za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba unatoč visokoj procijepljenosti korisnika (91%) i djelatnika (66%) došlo je do pojave zaraze COVID-19 jedino u Domu za starije osobe Trešnjevka na lokaciji Trg Slavoljuba Penkale ” dodala je.

Exit mobile version